celalyesil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selamlar, 10 gün kadar önce şehirler arası yolculuk yaptım özel aracımla 1 2 gün sonra boğazım ağrımaya başlamıştı klima çarptı diye pek önemsemedim. Geçen hafta perşembe günü aile hekimine gittim baktı birşey yok boğazında dedi. Bugüne kadar boğaz ağrım devam etti ateş veya başka bir belirti yok. Bugün sabah test yaptırdım pozitif olduğum ortaya çıktı.

Kardeşimde yaptırdı o negatif çıktı. Ama onda tat alamama boğaz ağrısı da var. Aynı evdeyiz ama nasıl oluyorda belirti olmasına rağmen negatif çıktı anlamadım.

Telefon numaramı vermiştim bana ulaşamamışlar annemi aramışlar o sırada arkadan aradılar yetişemedim aynı numarayı aradım ama ulaşamadım.

Aklıma hiç kötü bir düşünce yok resmen sonucu gülerek karşıladım.

Herşeyi geçtim ay karantinada kaldım maskesiz eldivensiz hiçbir yere çıkmadım bu kadar önlem almama rağmen beni buldu. Millet maskesiz geziyor hiçbirşeyleri yok
Hocam kardeşinizin negatifini çok ciddiye almayın. Benim de kız arkadaşım covid pozitif çıktı. Belirtiler olmadan önce temas kurmuştuk, belirtiler başlayınca karantina uygulamaya başladık evde. Sonra ne olur ne olmaz test için gittik ve pozitif çıktı. Onun da ateş vs. yok; güncel belirtilerden biri sırt ağrısıymış. Öyle bir durumu vardı. Pozitif çıktığını öğrendiğimiz gün Sağlık Bakanlığından gelip ilaçlarını getirdiler ve benden de numune aldılar. Sonucum dün negatif çıktı. Peki bu süreçte ben ne yaşadım? 3 gün boyunca 38.5 civarı bir ateşle mücadele ettim. Benim ilaçlarım olmadığı için ateş düşürücü ve ağrı kesici kullanabildim sadece. Onlar olmasa nasıl olacaktı bilmiyorum. Ateşten önce tüm vücudumu sanki ruhum çekilirmişçesine bir ağrı kapladı ve ateşten bile daha geç iyileşti. Her sabah baş ağrılarıyla uyandım. Bir gece de inanılmaz bir öksürük krizi tuttu ve nefes darlığı oluştu. Neyse ki bugün yeni bir güne uyanmış gibiydim. İlk defa ağrısız uyandım. Gün boyu ateş vb. yoktu. Sadece ara ara burnum tıkanıyor ya da açılınca da nefes alırken yanıyor. Ama sorarsanız testim negatif. Zaten testin doğru negatif verme ihtimali %65. Bu da en iyi ihtimallerden biri. Numunenin nasıl alındığı, temastan kaç gün sonra alındığı, nasıl saklandığı gibi konular sonucun tutarlılık oranını düşürebiliyor. Misal benim testim temastan sonraki 3. günde alındı. Bu süre zarfında yanlış çıkma ihtimali %60 üzeri. Yani negatif sonucun yanlış çıkma ihtimali doğru çıkma ihtimalinden daha yüksek. Üstelik test 4 gün sonra sonuçlandı ve numune ayak üstü alınmıştı. Sonuç olarak belirtiler varsa ve belirtilere sebep olabilecek başka bir şey yoksa sonucun yanlış olma ihtimali çok yüksek. Kendine çok dikkat etsin. Ben karantina sürecimiz bittikten sonra bir antikor sayımı yaptıracağım. Bu sayede bu virüsle mücadele ettikten sonra vücudumda yeterli miktarda antikor üretilip üretilmediğini görmüş olacağım.