pinterest yapmış yine çakallığını. muhtemelen bayadır böyle fakat ben yeni farkettim. olay şu. son 90 günde en çok gösterim alan pinlere baktım şimdi. normalde hiç kontrol etmem bu tip şeyleri ama merak ettim bi dümen var mı diye. cidden buldum da.karşılaştığım manzara şu :
bunu hem subdomainden yapılan repinlerde gördüm hem anadomainden yapılanlarda. pin 250-300k gösterim almış bilmem kaç tık almış ama siteye giren tek kullanıcı yok. neden? çünkü pinterest beyimiz bizim linklerimizi kaldırıp yerine keyfine göre görselin wp-content urlsini gömmüş. yani repinler üzerinden pine tıklayan kullanıcı direkt görselin olduğu uzantıya erişiyor, siteye falan gelmiyor. görseli görüp geri çıkıyor haliyle. forumda bu konuyla ilgili bi şey yazıldığını görmediğim için konuyu açmak istedim. siz de bi kontrol edin isterseniz. muhtemelen 3-4 ay evvel böyle bi durum yoktu repinlerden tıklanan her pin kullanıcıyı direkt siteye, içeriğe yönlendiriyordu. onu yok etmiş adamlar.
edit. ayrıca bu olay yüzünden belli ki pinler index de almıyor. haliyle hiç bi fayda sağlanmıyor. bu pinlerin hiç birini google da aratınca bulamadım.