digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten dropshipping yapıp döviz getirebiliyorsan memurluk ile uğraşmana gerek yoktur. Daha fazlasını kazanırsın.
Yani asıl sorun digiklanın karını baltalaman değil. Digiklan seninle her türlü rekabete girer, ve digiklan ticarete girdiğinde birileri ile mücadele etmeyi kabul ederek bu işe girmiş.
Asıl sorun senin başkalarının tüm emeklerini verecekleri bir memuriyet makamını işgal ederek o adamların hakkına girmen.
Yani memur KPSS'ye girip o pozisyonu aldığında başkalarının önüne geçiyor. Ve asıl onların hayatlarını baltalamış oluyor.
Eğer sen tüm mesaini ve kafanı elindeki memuriyetteki işini daha iyi yapmaya harcamıyor, 9-5 mesaim var kalan zamanım benim istediğim gibi başka işe harcarım diyorsan, o 9-5 memuriyet için çok çaba sarfedip memur olamayan insanların hakkına girmiş oluyorsun.
Çünkü devlet de isterse haftada 6gün sabah 8 akşam 8 çalıştırır memurlarını ve hiç bir memurun ek bir işe takati kalmaz.
Yani devlet 9-5 çalıştırıyorsa bu zamanı tamamen işine ayır, kalan zamanı da kendine ev ailene ayır diye yapıyor bunu.
5 ten sonra başka iş kovala diye değil ))
Haklısınız ya. Belki kpss çalışan adam başka iş yapamayacak durumda ben onun hakkına girmiş olurum ek iş de yaparsam. Ticaret yapabiliosan yap niye adamın kadrosunu alıosun.

Bir tercih yapmak lazım. Doğru mantıklı geldi. Ben de şöyle karar aldım ya memur olana kadar yapcam abi. Oldu oldu olmadı memur olur işime gücüme bakarım napim. En doğrusu bu gibi duruyor.