Valla kaçış yok hocam. Hesaplıyacak büyük ihtimalle ona göre kesecek. Normal şirketin olaydı 29 yaş altı destekten 75k sı vergiden muaf olurdu. Geri kalanı üzerinden google Türkiye de hizmet veren bir şirket olduğu için %18 KDV kesecen. %22 civarı da gelir vergisi. En az %40 o da 20-25k para gitcekti.
Ama uyuzluk yaparsa herşeyi hesaba katarsa %50 civarı oluyor bildiğim kadarıyla.
Ben nerdeyse bütün ülkeleri hesapladım valla herkeste aynı. Devlet %50 istiyor naparsan yap. Hatta Türkiye normal ülkelerden çok daha avantajlı ve uzlaşmacı vatandaşıyla.
Mesela Türkiye de bişey yaparsın devlet senle anlaşır. Orta yol bulalım der. Avrupa Kanada ABD filan olsa Allah sana yardım etsin. Düşün oralarda vergi döneminde kamu karışır herkes aman bir eksiklik olmasın diye koşturur durur vergi ödemek için.
Bir tek Dominik malta gibi ülkeler var yasal bir yolla vergiyi az ödeyebileceğin ama oralarda kurmanın işletmenin de apayrı sıkıntıları var. Seni yolda gören rüşvet alır,kafana silah dayar haraç alır. Yani ben 1 hafta vergi ve şirket nerede kurulur diye araştırmıştım. Sonuç ülkemiz kral kalıyor bize göre.
Mesela adamın biri yazılımcıyız Estonya da kuralım diye gitmiş e vatandaşlık filanla kurmuş. Ahahahshs adama banka hesabı açmamışlar. Yabancısın ne bilelim niye güvenelim sana diye. İbne şirketi kurarken söyleseydin ya? Heryerde böyle sorunlar var. Türkiyeden sonra da ABD kral kalıyor. Avrupa ya hiç yaklaşmayın bile.