neoblack adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir anda çekmek zorunda değilsin parça parça çekebilirsin ayrıyetten vergi mükellefi tanıdığın varsa onun iban ına gönderip alabilirsin
O iş öyle değil
Vergi Mükellefi o parayı hiçbir şart ve şekilde izah edemez.
Kaldı ki, yasal değil.

malkocoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,
Konuyu açmadan önce forumda arattım fakat bulamadım. Sonradan forumdaki 2 arkadaşla mesaj üzerinden konuştum fakat yinede konu açıp, ileride başka arkadaşlarında sorularına cevap vermiş oluruz diye düşündüm.
Uzun zamandır internet üzerinden al-sat yaparak para kazanmaktayım ve Payoneer hesabımda yaklaşık 7.000 euro kadar para birikti. Bu parayı Türk hesabıma çekmek istiyorum. Payoneer hesabım kendi üstüme ve Türkiye'deki Tl-Euro hesaplarım buraya bağlı. Yani istersem bu parayı bu hesaplara aktarabilirim. Fakat yaklaşık 60.000 TL bir anda Payoneer'den hesabıma giriş yapılırsa, her hangi bir sıkıntı yaşanır mı bilemedim. Yani vergilendirme veya banka denetimi vs. olabilir mi diye korkmaktayım.
Bakiyeyi kullanmak için aracı kullanarak bozum yapmak en mantıklısı galiba. İleride bir sıkıntı yaşamaktansa %5-10 arasında komisyon ödeyip, kafanın rahat olması daha makul bir yol gibi gözüküyor.
malkocoglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Payoneer'den Euro kartı siparişi verip, bankamatiklerden çekmeyi düşünüyorum hocam. Bankamatikten çekilen paranın da izi sürülmez inş
Tek seferde giriş yaparsanız yüksek ihtimalle bloke süreci işler, düşük bir ihtimal de olsa bloke ile karşılamşmayabilirsiniz. Burada hesabınızın standart hareketleri oldukça önemli.

Bu parayı bahs ettiğinzi gibi Payoneer EURO Card ile çekebilirsiniz ancak TC Vatandaşı iseniz hem komisyon olarak çok yüksek çekim komisyonu ve çekim ücreti var hem de kazandığınız bedeli vergilendirdiğinizi ispatlayacak bir modeli anlatabilmelisinzi zira her halükarda 1gün sonra ya da 5 yıl sonra fark etmez, Vergi Dairesi sizi davet edecektir.

Kazancınız UDEMY gibi anlaşmalı vergilendirmeye tabi bir kanaldan geliyor ise, dokümanlarınızı muhakkak elinzide tutun. Yahut var ise diğer vergi muafiyetlerinizi (mevzuat vs) muhakkak arşivlemenizi öneririm.

Bol Şans