%50 Başta %50 sonra alırım bazen ödemeyi başta alırım duruma göre değişiyor ama hiç bir zaman iş sonrası almam
Kesinlikle ödemeyi almadan tasarımlara başlamıyorum. Gerekli referansım ve geniş bir örnek çalışmam olduğu için şuana kadar pek sorun yaşamadım.
zaten size ulaşmışsa işiniz iyi olduğu içindir %50 yi verme konusunda sıkıntı yaratıyorsa %100 ihtimalle iş sonunda ödemenizi yapmamak için epey bahane sıralayacaktır.
Siz siz olun tüm işlerinizde %50 alın kafanı rahat olsun.
Kurumsal firma örneği ve yurt dışı örneği verebilirim ki sistem aynı ödeme geçilir iş başlar dilediği kadar revizyon yapılır durum bu.
Türkiye'de kişilere bireysellere hizmet vermiyorum ki bahsettiğiniz durum yüzünden 100 tl ödeyecek 1 milyon 650bin 354 kere revizyon yapacağım kusura bakmasın da kendisine başka uşak bulsun...
İş prensibine kalmış bir durum olmakla birlikte şahsen ben %50 %50 politikasını uygulayarak çalışıyorum genelleme olarak. Önce işi verip, vermeme konusunda anlaşıyor %50 ödeme peşin alıyor iş teslimi diğer %50 kısmını alıyorum o aradaki süreçte ise istediği şekilde revizeleri gerçekleştiriğ istediği hale büründürüyorum.
Kesinlikle ön ödemeli çalışılmalıdır. Grafik tasarım işlerinde en büyük sermaye zaman olduğu için sonrasında beğenmedim almıyorum demesi sermayemizi boşa harcadığımız anlamına gelir ve o günü zararda kapatırız.
Hocam kesinlikle önce ödemenin tamamını alıyorum, bana ulaşan insan zaten benim işlerimi beğendiği için benle çalışmak istiyor. Aksi halde ödeme almadığım işlerde oluyordu evvelde bir dünya bahane ile almadan gidiyordu. Ama paranın tamamını verince bir türlü üstüne konuşup çiziyor her iki tarafı da memnun ediyoruz.
Adam 5-6 kişiden teklif almış hepsinden örnek çalışma istemiş bana da diyor hanginizinkini beğenirsem onu alacam