Merhabalar. Sanırım bizim ailenin en büyük sorunu bu miras işi. Annemler 6 kardeş ve bu mirasın normalde 6 ya bölünmesi gerekiyor fakat en büyük dayım dedem vefat ettiğinden beri (1996) malların içinde ve diğer kardeşlerine sürekli yalan söyleyerek ve oyalayarak kandırıyor. Dedem vefat ettiğinde büyük dayımı baba bilerek vekaletlerini ona vermişler. Bir teyzem 2 yıl önce çok kızarak bu durumlara vekaletini iptal ettirdi. Mal dediğim şeyler ise; kişi başı 18 dönüm tarla, 1 ev ve 1 traktördür. Tarlayı kendisi sürüyor ve komik rakamlara icar veriyor. İcar dediğimi ise her sene vermiyor, çok sıkıştırırsan 1500 lira falan zor alıyorsun. Kendisi bu tarlaları kullanarak servetine servet kattı. İşin bir diğer komik tarafı bu mallardan kazandığıyla onlara göre ihtiyacı olan kişilere yardım ediyorlar. Bu arada babam asgari ücret alıyor ve ben bir üniversite öğrencisiyken bu zamana kadar bana verdiği para sadece 50 TL'dir. Şimdi ilk sorum şu: Geçmişe yönelik maddi manevi tazminat davası açabilir miyim? Açarsam sonuçları ne gibi şeyler olur? İkinci sorum ise tarlanın birinden yol geçmiş. Bunun için karayolları 19.000 TL ödeme yapacakmış. Teyzem vekaletini aldırdığı için bu para alınamıyormuş, illa onun 1 seferlik de olsa imza vermesi gerekiyormuş. Ben teyzeme imza atmamasını, o paranın da büyük tarafımdan yenileceğini söyledim. Dayım, teyzemin imzası olmadan bu parayı alabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Şu kadarina cevap verebilirim. Tarladan yol gecti ve karayolları henuz odeme yapmadiysa zaten size sormuyor. Tarladaki hissedarlarin hesaplarina hisse oranları kadar yatırıp geciyor.
Not :Bizim tarladanda gecti bu sekilde oldu. Tahmini konusmuyorum yasanan olayı paslastim.