eHNeRa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hangi delikanlı müdür para isteyecek ? Buraya yazana kadar MEB'i arayacaksınız benden ücret isteniyor diyeceksiniz. Kılıfına uyduracak müdürü kılıf ederler. Burası şikayet merci mi ?
MEB'in bu tarz konulardan hiç haberi yok mu sanıyorsunuz? Evet para toplanması hele ki zorla yasak ama yasağı dinleyen kim. Çok da üstüne düşülmüyor. Çünkü okulların giderleri çok. Ne kadar çok eksik karşılanırsa o kadar kar.

Bu yüzden çoğu öğretmen ve müdürden nefret ediyorum ister istemez. Veliler de para var mı yok mu hiç sorulmuyor. Özellikle anaokulunda okuyan çocuğunuz varsa yandınız. O kadar saçma sapan ve pahalı istekler ortaya atılıyor ki. Nasıl olsa memur maaşı alıyor hanımefendiler, beyefendiler. Umurlarında mı? Benim yeğenim de anaokulunda okurken bir çöp tenekesi almak için para toplamışlar. Ama öyle ucuz bir şey değil. En pahalısından alınmış. O zamanlar isteklerin ardı arkası kesilmiyordu. Gören de sanır ki herkes memur maaşı alıyor, bol keseden harcıyor. İşte böylelerine gıcığım. Amacı eğitim vermek vs değil. Cahil kendi eğitim alamamış ki başkasına versin.