Merhaba arkadaşlar,
Kardeşim liseye geçti, bu hafta kayıt haftası. Okulu neler istiyorsunuz diye aradık, a4, tahta kalemi ve 120 lira dediler. Bildiğim kadarıyla para alınması yasak, bu durumu nasıl çözebilirim? Miktar az değil.
Bulunduğun İlçe / İl MEM ile görüşebilir
CİMER'e bildirebilir
çözüm bulamazsan da Twitter'a yazıp RT yapacak sağlam hesapları etiketlersen gündem olur . Okulu o parayı istediğine pişman edebilirsin.
Anayasada eğitimin ücretsiz olduğunun gayet açık şekilde yazdığını biliyorum. Birileri verince bu parayı herkesten istiyorlar hakkını yedirme hocam. 120 TL'ye 2 kilo et alır yersin.
https://www.hurriyet.com.tr/egitim/m...arisi-40893029 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara kayıt parası uyarısı yapıldı. Müdülüğün internet sitesinde yayınlanan ve ilçelere gönderilen kayıt parası konulu yazıyla, öğrenci kaydı sırasında velilerden herhangi bir nedenle para isteyen okul yöneticileri hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.
2018 yılı haberi.
Bu en basit örnek bunlarla şikayet et.
O paraların nerelere ne ölçüde harcandığı da şeffaf değil bu arada. Okullar gelir giderini açıkça velilere gösteriyor mu ?