Sonuç olarak bir yazılım botu seslendirmesi senin gibi binlerce kişi farklı dillerde bu ve buna benzer programlarla zaten yapanlar var ve bu işi birçok kişi yapacaktırda.
Gelelim soruna
1. Bu programı satan veya yazan kişi bunun telif haklarını almışmı? Bir müzik veya ses gibi düşünün alınmış olabilirde olmaya bilirde göreceli bir konu.
2. Youtube bu tarz uygulamalara şu anlık izin veriyor ama doğal olarak ileride çoğalacağı için sorun teşkil edebilir bir önlem alabilir.
3. Seslendirmeli içerik üreticileri ileride aynı kategori ve benzer içerikler üreteceğinden ses çakışmaları meydana gelecek bu durumda kim kime dumduma gelen geçen birbirine telif atacak.
Örnek veriyim seni çekemiyen biri aynı resim ve aynı efeklerle benzerini yapacak ses doğal olarak aynı olacağı için kasıtlı sahte telifler flaglar atılacaktır. Spamcılar bu işi iyi bilir.
4. Şuan için para kazanmanı büyük olasılıkla açarlar ama ileride ne olur bilinmez. Eski içerik üreticiler bilir 2012 den 2016 ya kadar içerik atan atanaydı yeni güncellemeler ve spamın önüne geçebilmek için sürekli kendini geliştiren bir algoritma yapılmaktadır. Her 6 ayda bir sistem güncelledikleri için malum.
5. Youtube 2017 den içerik üreticilerine ciddi değer vermeye başladı 2018 de özgüne ağırlık vermeye başladı 2019 da beraber çalışanlara yol verdi 2020 de yeni içerik üreticilerin önünü açtı. 2021 de büyük ihtimal keşfedilmemiş (değerli ve eğtim) kanalların önünü açar diye tahmin ediyorum. 2022 de profesyonel içerik üreticilerin önünü açacak.
Yani TV sektörünü Youtube tamamen eline alacaktır ve yayıncılık alanında rakiptiz ve tek medya firması olacak bu yüzden profesyonel yanıncılık ilkesine adım atmaktadır.

Saygılarımla...
Dijitaliz