FierOzgur adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Rusçaya yeni başladım sayılır 3 aylık gibi bir sürede alfabeyi çözüp, zamanlar, cümle yapıları ve bir çok kelime öğrendim. Elbette yolun başının balındayım daha çok çalışmak gerekiyor. Mevcut durumda kiril alfabesi ile yazılan Rusça yazıları orta hızda okuyabiliyorum, ancak kaynak Sıkıntısı çekiyorum. Çocuk hikayeleri de olur, Beginner makaleler olsa daha iyi elbet. iOS önerebileceğiniz rastgele Metin, paragraf paylaşan uygulama var mıdır ? Rusça haber uygulamaları dışında. Teşekkürler. Ayrıca Rusça öğrenme konusunda nasıl kendimi daha fazla geliştirebilirim tüm önerilere açığım.
Ben 3 ayda hareket fiillerini bile öğrenemedim.
Rusça'nın %80'i padej, ve hareket fiilleridir. )))
Böyle kendi kendine Rusça öğrenmeye çalışırken kesinlikle yanlış öğrenirsin.
Ve öğrendiğin yanlışları düzeltmek sıfırdan öğrenmekten zor oluyor.
Mesela alfabenin el yazısını çözemezsen günlük hayatta bakakalırsın, notlar el yazısı ile alınır.
Öğrendiğin kelimelerin cinsiyetini ve vurgusunu öğrenmezsen sorun yaşarsın.
Çünkü çekimler cinsiyetine göre çekilirken vurguya göre de değişklik gödsterebiliyor.
Ayrıca öğrendiğin kelimelerin üzerine ezeberleyene kadar vurgu neredeyse bir tık işaret koy.
Vurguyu bilmeden kelimeyi okuyamazsın, vurgusuz o lar a olur ya lar i olur vs...
Yani Rusça'nın temel yapısını öğrenmek için bir kurs ya da en azından bir eğitim setine ihtiyacın var.
Ben de senin gibi önce pratik yaparak öğrenmeye başladım, sonra hatalı öğrendiğim şeyleri düzeltmekte çok zorlandım.