gümrük vergisi çok kötü hocam yıllardır aliexpress ve gearbest,gibi yerlerden alışveriş yaptım gümrük ne kadar çıkar bilmiyorum
önerdiğiniz kulaklık var mi ?
Hocam gümrük tahminim çok çıkmaz en fazla 50-60 ödersiniz. Satıcılar mevzuyu biliyor zaten kargoya 10 dolar yazıyorlar. Hadi açıldı gümrükte bakıldı. Ordaki çalışanlar araştırıp Fiyat kontrolü yapacakta yüksek vergi geçecekler. Biraz düşük ihtimal.
Zaten yüksek vergilendirme olursa şikayet edebiliyorsunuz. O ücreti ödemezsiniz. Yeni vergilendirme yapılır.
Birde çok yüksek vergi çıktı diyelim teslim almayın. O ürün satıcıya geri gideceği için dispute açıp para iadesi alırsınız.
Tronsmart, Bluedio, Xiaomi, Mifa daha böyle çok kaliteli markalar var. Hepsini saymam çok zor...
Yazıyı yazarken Mifanın Türkiye deposu vardı. O aklıma geldi gümrük ödemezsiniz. Onu inceleyin derim. Uygun fiyata kaliteli üründe alabilirsiniz.