kavas adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
adamların https://www.secureserver.net/?pl_id=557497 altında. wild west'te domain bayisi olduğu göreülebiliyor.

verilen linkteki şablon olduğu için wild westin adresi çıkıyor. (birkaç yıl önce ben de bayilik yaptım.)

bu tür türk girişimleri sadece bazı öngörüler ile karalamayın bence.

binlerce domainin, azure kredileri ile alınabileceğini düşünebiliyor musunuz gerçekten? (bunu microsoftun anlamayacağını. 8 ayı doldurmuş domainlerim var firmada.)

adam belliki azurenin üsünde kayıt etmek için kullandığı backendi çalıştırıyor. (wildwest üzerine sorgu yapıp kayıt yapıyor.)

bunun azurenin domain kısmı ile alakası yok.
Merhaba,

Sanırım bu kısımda bir yanlış anlaşılma oldu, bunu düzeltmek isterim izninizle.

TeknoClouds'un Wild West Domains bayisi olmadığına dair herhangi bir açıklamada bulunmadım, yalnızca, konu sahibinin mesajı ile birlikte son dönem tescil işlemlerinin Azure üzerinden gerçekleştirildiğine dair izlenimler mevcut durumdadır.

Ayrıca burada Türk girişimlerini kışkırtıcı yönde eleştirecek bir durum mevcut değildir, etik ticaret duygusuna sahip her teknoloji girişimine saygım sonsuzdur.

adam belliki azurenin üsünde kayıt etmek için kullandığı backendi çalıştırıyor. (wildwest üzerine sorgu yapıp kayıt yapıyor.)

bunun azurenin domain kısmı ile alakası yok.

Sorguladığım nokta bu zaten, TeknoClouds sizin yazdığınız gibi bir durumun mevcut olmadığını belirtiyor, ancak, kayıt, transfer ya da DNS işlemleri dışında Azure Rest API nasıl bir backend olarak kullanılabiliyor?

Hatırlatmak isterim, Azure üzerinden Wild West Domains aracılığı ile alan adı tescil işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Bin1SuraT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aynı işlemi kayıt yenileme veya transfer işlemi içinde yapabiliyor musunuz? Çünkü halihazırda @TeknoClouds; kayıt yenileme ve transfer ücretlerinde de diğer firmalara göre gayet uygun fiyat sunuyor. Ayrıca yaptığımız her hizmet için fatura kesiliyor. Dediğiniz gibi bir durum olabilirse %18 KDV koyarak fatura kesilebilir mi? Faturada domain ismi ve kdv dahil fiyat bilgisi yer almaktadır.

Doğrusunu söylemek gerekirse ben bahsedilen azure sisteminden ve rest api dediğiniz konularından uzak ve bilgisizim. TeknoClouds müşterisiyim ve bu konu beni aşırı derecede tedirgin ettiği gibi güven duygumu da zedeledi.

R10.NET sahibi @Coskun; veya R10.NET yöneticilerinden bilgili kişiler tarafından konunun detaylı incelemesini ve bu konu hakkında bizi bilgilendirmelerini talep ediyorum. Çünkü tahminlerime göre @TeknoClouds; müşterilerinin çoğunluğunu R10.NET potansiyeli ile toplamıştır.

İnceleme sonrası korkulacak bir durum yoksa konu açıldığından bu yana benim gibi müşterilerin firmaya karşı güven duygusunu zedelenmesine yönelik müşterilerini korumak amacıyla @TeknoClouds;'un gerekli yasal işlemlerini başlatmasını ve R10.NET yönetimininde bu konuda firmaya yardımcı olmasını bekliyorum.

Diğer firmalarda bulunan domainlerimi de söz konusu firmaya transfer edecektim. Ancak R10.NET yönetiminden detaylı inceleme ve rahatlatıcı açıklama gelene kadar şahsi olarak yeni domain kayıt ve transfer işlemlerimi askıya almaya karar verdim.
Rest API'yi incelemedim detaylı olarak, ancak, Azure üzerinden bitiş süresi yaklaşmadan alan adı yenileme işlemi gerçekleştirilmiyor, transfer işlemi için de 60 günlük ICANN bazlı bir kilit mevcut durumdadır.

KDV örneğine de gelirsek, ben tüzel bir kişilik olarak kendi imkanlarım ile "herhangi bir masraf olmadan" hizmet sağlasam bile, gerekli vergiler ile fatura kesmek durumunda kalırım size.

Önceki mesajlarımda belirtmiş olduğum üzere; korku yaratacak en kötü senaryo alan adlarının kullanılamaz hale gelmesidir, bu noktada haklısınız.

Ancak, asıl önemli olan nokta, servis sağlayıcısından ücretsiz olarak temin edilebilen bir alan adı hizmetinin ücretini siz ödemeye razı mısınız?

Teşekkürler.