valla öyle bir sektör belirledim 10k aramalı hafif nişhe işte konu ile alakal sorulacak tüm sorularla alakalı 150 makale yazdım. Ama ne mi oldu haber sitesi işin içine girdi adamlar beni alt etti olan oldu.
İşte o haber sitesi eskiden elinde telsizle sokakta haber kovalıyordu. Şimdi onları kovdular. Yerine aldıkları kişilerse webde sizi kovalıyor.
Bu durumda Google'yi suçlamakda biraz yanlış. Çalışan sayısı 118.000 ve düşünsenize her siteyi analiz edip hangisi kaliteli diğer ayırt etmek için kaç çalışanı olmalı ? Google'nin gerçek çalışanları botlar. Onlarda anca bu kadar ayırt edecek teknolojiye sahip.
Bu yüzden müşteri arama yaparken sağlam olsun da haber sitesi olsun mantığı çalışıyor. Çünkü haber sitesi *** şeyler yayınlamaz, sahte reklam dola*** işine girmez. Google da rahat eder.
Ama senin site? Şirketin var mı? Özkaynağı sermayesi ne kadar? Kafana esse gezi rehberi diye +18 hikâye anlatsan google da 1.sırada çıksa ne olur Google nin itibarına. İşte bunlar hep hesap.
Neyse bakalım bu iş nereye evrilecek. Elbette google da bunların farkındadır. Uzun vadeli Gelecek planlarında yer verdiklerine eminim.