Bu konu diğer arkadaşlara da yol gösterir umarım.
Ben geçen hafta içi çarşamba günü muhasebecim ile görüştüm, noterden imza sürüsü aldım ardından kimliğimin ön arka fotokopisini çektirip götürdüm 1 adette kira kontratı aldım kırtasiyeden.
Oturduğumuz mülkiyet kira ve babamın üzerine, bende ev sahibi babamı gösterdim ben oda kiralıyormuşum gibi. 50 TL gibi bir rakam gösterdim kirayı, stopaj vs yok o şekilde yaparsanız. Sadece 0,72 krş damga vergisi çıktı.
150 TL muhasebecime 60 TL de damga vergisine verdim. 350 TL de şirket kurulum ücreti.
Başvuru yapıldığı günün ertesi günü vergi dairesinden aradılar geldik evin önündeyiz diye bende şirketteydim, gelemeyeceğim söyledim ve 4.30 5 civarı sen gel dedi. Gittim direk orada evrakları imzalattı bunu herkese yapmazlar herkeste yapmaz.
Ertesi gün de vergi levham çıktı geri kalan e imza vs işlemlerini muhasebecim halletti.
3 günde şirketimi kurdum iş başlangıcı erken verdiğimiz için direk geldi vergi dairesi.
İlk başlangıçta biraz fazla gider oluyor ama 2. Ayda sadece muhasebeci ve damga vergisi ödüyorsunuz