Alıntı
Yaşım itibariyle 1 yıl boyunca bazı vergilerden (tam isimlerini bilmiyorum) , bağkur ödemesinden muaf oluyormuşum. Bu doğrumudur ? (Muhasebe ile ilgilenen arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim)
29 yaş altı genç girişimciler adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış tam mükellef gerçek kişilerin, faaliyete başladıkları takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettikleri kazançlarının 75.000 TLsine kadar olan kısmının belirli şartlarla gelir vergisinden muaftır. Bağkur primi muafiyeti ise daha ayrıdır. Yapmanız gereken şu: Şirket kuruluşu, vergi dairesi yoklaması işlemleri tamamlandıktan sonra sizin veya tercihen mali müşavirinizin gelir idaresi başkanlığının interaktif vergi dairesi sistemi aracılığıyla bağlı olduğunuz vergi dairesine dilekçe göndermeli. Dilekçe işleme alındıktan sonra vergi dairenizde sicil yoklama bölümünden alacağınız vergi mükellefiyeti belgesi ile sgk müdürlüğüne gitmelisiniz. Sgk'da ilgili bölüme gidip aldığınız belgeyi görevliye vermeniz ve "29 yaş altı genç girişimciler için bağkur teşviğinden yararlanmak istiyorum" demeniz yeterlidir.
Alıntı
Mukellef co nasıl bir evraklar istemekte bu firmayla tecrübe yaşamış biri bana tecrübelerini iletirse çok müteşekkir olacağım.
Size tavsiyem
mukellef.co ile
esirket.com'dur. Her ikisinin kendisine göre avantajları ve dezavantajları var.
esirket.com'un destek ve sistem konusunda eksikleri var,
mukellef.co ise paket dahilinde mali müşavir desteği sağlamıyor.
esirket.com'u kullanıyorum, genel olarak memnunum.