Merha değerli hocalarım. Aklımda gelecek ile bir sürü soru var tecrübeli ardadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
Ben üniversiteden sonra yurtdışına gitmek istiyorum . Bilgisayar mühendisliği veya yazılım bölümünü herhangi bir üniversitede okuduktan sonra kendimi ve yabancı dilimi geliştirmek için hertürlü yurt dışı imkanını değerlendirmek istiyorum. Süreç tam olarak nasıl işliyor . ne gibi gereklilikleri var. Olabildiğince en masrafsız olan yol nedir . Biliyorum ülkemizde mühendis işsizler çok fazla. Bunun nedeni bence kendilerini geliştiremiyor olmaları . Üniversiteler çok fazla şey öğretmez yine olay kendimizde bitiyor aslında şahsen ben böyle düşünüyorum . Çevreme bilgisayar / yazılım mühendisi olucam dediğim zaman hep işsiz kalıyorlar diye sürekli aklımı çeliyorlar bende açıkcası ne yapıcağımı şaşırmış durumdayım. Ekonomik olarak fazla iyi değiliz ücretli yurtdışı imkanım fazla olmayabilir. Work and travel e para biriktirir kendi imkanlarımla gitmeye çalışıcam. Tabi önümde bi en az 3-4 sene var 11. Sınıf öğrencisiyim daha erken ama şimdiden geleceğimi planlamak istiyorum. Bana bir yol gösterirseniz çok mutlu olurum.