Zaten mevcut kazançlarım sanal ortamda (nakit,altın ve kripto), bir miktar kazancımı da gerçeğe taşımak istiyorum. Elle tutulur gözle görülür bir kazancın kenarda durmasının daha iyi olacağın düşünüyorum. ilerleyen zaman da banka, ülke, borsa ile ilgili bir sorun olur ise mevcut elimdeki kazanç ile ülkeyi terk etmek vs. düşüncelerim var. Ülkenin geçmişine bakarsanız, 35 den fazla banka bu ülke de kapandı. Ülke gidişatını şuanda iyi görmüyorum. Her şey olabilir. Bu yüzden normal altın almayı düşündüm.
fazlaca evhamlı olmamak gerektiğini düşünmekle birlikte elbette bahsi geçen riskler az da olsa var. az diyorum zira arkadaşın dediği gibi artık bankacılık sisteminde bankalar toplam mevduat tutarının 12%'sini merkez bankasında blokeye koymak zorunda. bu oran çalkantı durumlarında zaman zaman piyasaya nakit pompalamak vs amaçlı 8%'e 6%'ya düşürülmekle birlikte bankanın batmasıyla zarara uğramanız çok düşük ihtimal. amma velakin hiç alakasız bir yerden kurulan bir bağlantıyla hesaplarınıza geçici/daimi bloke konması maalesef yaşanabilen durumlar. bunlar düşünüldüğünde garantör olarak insanın elinin altında bir miktar menkul kıymet bulundurmayı düşünmesi normal. bu gibi durumlar için altın güvenli liman mıdır? belki. belki de ayırdığınız bu tutarı birkaç farklı araca dönüştürerek saklamak (ama sağlam saklamak) mantıklı olabilir.