webkolikabi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar instagram üzerinden bayan çanta satışına gireceğim ilk aşamada çok kargom çıkmayacak belki kargo şirketleride cari hesaplar için belli bir kargo sayısı istiyor ama ben ne kadar siparş gelir tam tahmin edemiyorum nasıl yapmalıyım daha önce ilk başlayan arkadaşlar tavsiyelerini bekliyorum kapıda ödeme vs sistemleri olacak birde hangi kargo firmasını önerirsiniz hangisinden uzak durmalıyım niçin? Teşekkürler
Kargo firmaları şube ve acente şeklinde çalışmakta, her şube acente kendi kafasına çalıştığı için herkes her kargo şubesini kötüleyecektir. Kredili kargo ile başlamanız gerekir aylık 100 kargo altına malesef kargo firmaları / şubeleri / acenteleri sözleşme yapmak istemiyor. Ürün ve müşterilerinizden emin değilseniz ilk etapta kapıda ödeme çalışmak çok riskli neden riskli hem kapıda ödeme ücreti ödeyip, hem de geri döndüğünde gidiş dönüş ücreti ödüyorsunuz. Piyasada üretici zaten kendi de satış yaptığı için herkes 3lira 5lira kar ile satayım sürümden kazanayım kafasında ve piyasa gerçekten çok yorucu. Marka kimliğinizi, kurumsal çizgilerinizi oturtup, pazarlama stratejilerinizi belirlemeden yola çıkmayın özellikle de maliyet hesaplamalarınızı net yaptığınızdan emin olun. 10 satış yapıp 2 iadede kazandığınızın hepsini geri kaybetmeniz gerçekten üzücü olur.