İzlenebilecek yollar durumunuzun detaylarına göre çok değişir. Fiziksel şiddet boyutu ne olursa olsun yok sayılmamalı ancak şikayet ederek mi ilerlemek daha mantıklı yoksa mümkünse evden çekip gitmek mi gibi kararları almadan önce detayları göz önünde bulundurun. Anneniz hayatta mı, evde sizinle birlikte mi, birlikteyse o da şiddet görüyor mu ya da sizin gördüğünüz şiddete şahit oluyor mu? Nasıl bir tavır takınıyor? Kardeşleriniz var mı? Okuyor musunuz? Kaç yaşındasınız? Anneniz yanınızdaysa kendi ayakları üzerinde durabilecek niteliklere sahip mi v.s. v.s.

Durumunuza ben de pek çok kişi gibi üzüldüm ancak çok fazla detay bilmeden babanıza karşı geri dönüşü olmayan bir aksiyon almanızı da öneremeyeceğim şahsen. Abartıyorsunuz demiyorum, diyemem kimse diyemez sizi tanımıyoruz ailenizi tanımıyoruz şartlarınızı bilmiyoruz ama aynı şekilde babanızı da tanımıyoruz. Ve dediğim gibi şiddetin boyutu ne olursa olsun kabul edilemez ancak belki makul bir çözüm yolu bulunabilir.
9 yaşındaki oğlum geçen sene okulda sınıf arkadaşına yumruk attığında okulun rehberlik servisi oğlumla görüşüp neden bu şekilde bir tepki verdiğini sorunca; "Çok sinirlendim, kendimi tutamadım. Babam da bana vuruyor, babamdan şiddet gördüğüm için bu şekilde tepki gösterdim" demiş

Anlattığım olayın 3 ya da 4 gün öncesinde eşim, ben uyurken oğlumun cüzdanımdan benim kredi kartımı habersiz ve izinsiz çıkarıp google playden oyun içi bir şeyler aldığını görmüş. Hem de gizli gizli yapıyor olduğu hal ve tavırlarından belli olduğu için bir tane tokat atmış. O tokatın oğlumda yarattığı travmaya bakar mısınız? Eşimin yaptığı hareketi tasvip etmiyorum, çok daha medeni bir yaptırım uygulamalıydık belki ancak yine de 9 yaşındaki çocuğa babası bir tokat attığı için çocuğun babasından şiddet gördüğünü iddia etmesini de beklemezsiniz normalde. Tabi burada bahsi geçen kişi 9 yaşında. Siz 9 yaşında değilsiniz. Şiddet görüyorum derken neden bahsettiğinizi daha iyi bildiğinize eminim ancak yine de her ne kadar burada kimse bu konuda otorite değilse de nispeten daha doğru bir yönlendirme istiyorsanız, yaşadığınız olaylarla ve ailenizin genel durumu ile ilgili daha fazla detay vermelisiniz. Umarım bir çözüm yolu bulursunuz. Allah yardımcınız olsun ancak kararınız ne olursa olsun öfkeyle değil düşünülerek verilmiş bir karar olsun.