benmurat25 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
aynen öyle ama o günleri yaşamadıkları için pek umurlarında değil sanıyorlarki rte gidince dolar 1tl herşey güllük gülistanlık olacak ben o dönemleri gördüm hiç %5/10 zam görmedim hep %100-200-400-500

https://www.youtube.com/watch?v=vEbGnHSsFJE
DijitalFikir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zamanında babası tüp kuyruğuna giren şahıs,bugün kalkmış hani 800 milyar metreküptü diyor
Abi friendly fire .Bunlar süleyman demirel hükümetinin zamları,sağ parti yani . Chp 1950 den itibaren iktidara hiç gelmedi 70 yıldır yani ecevit 1974 de koalisyon kurdu Kıbrıs Harekâtını yaptı aselsanı kurdu.Ekmek kuyruğu tüp kuyruğu ekmek karnesi vs demişsiniz.2. Dünya savaşı sonrası wall street crashı ile newyorkda central parkda hayvan pazarlarının kurulduğu parasızlıkdan takas sistemine dönüldüğü 1950li yılllarda osmanlıdan borç olarak kalan 168 milyon osmanlı altını borçununda(3 TRİLYON Tl-500milyar dolar ki Türkiyenin şuanki güncel dolar rezervi 50 milyar dolar) etkisiyle osmanlıdan kalma narh sistemine geçilmesi sonuçu ekmeğin karneye bağlanması olayı bence tam bir başarıdır.Tüp kuyruğu ise kıbrıs harekatı sonundaki ambargo ile oldu.