5651 sayılı yasanın 5. maddesinde tanımlanan yer sağlayıcılıkla alakalı yasaya göre, web site yönetiminin hukuka aykırı içerikleri kontrol etme yükümlülüğü yoktur. Mesela şuan ben burda silah satsam, kimse gidip de Coskun'a dava açamaz. Ama Coskun'u uyarırlarsa ve o beni engellemezse o zaman iş değişir. Yani bir moderatörün, üyen eklemiş de olabilirdi o filmi. Önemli olan sana mail yoluyla veya başka bir iletişim yoluyla uyarı yapıldı mı yapılmadı mı?
MADDE 5 (1) Yer sağlayıcı, yer sağladığı içeriği kontrol etmek veya hukuka aykırı bir faaliyetin söz konusu olup olmadığını araştırmakla yükümlü değildir.
(2) Yer sağlayıcı, yer sağladığı hukuka aykırı içerikten, ceza sorumluluğu ile ilgili hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu Kanunun 8. ve 9. maddelerine göre haberdar edilmesi halinde ve teknik olarak imkân bulunduğu ölçüde hukuka aykırı içeriği yayından kaldırmakla yükümlüdür.
Bu maddelere göre "uyar-kaldır" prensibini benimsediğinizi, sitede asla film barındırmadığınızı, filmleri iframe kodları kullanarak eklediğinizi ve siteyi bu şekilde kullandığınızı, siteden para kazanmadığınızı belirtin. Siteyi başkasından satın aldıysanız filmin eklenme tarihine bakın, site onda iken eklenmişse suç direkt onundur ona yönlendirirsiniz.
Amacınızın film sitesi açıp para kazanmaktan çok web tasarım olduğunu, film sitesi teması falan yaptığınızı söyleyebilirsiniz denemek için ekledim falan dersiniz. Siteniz çok yüksek hitli falan değilse bunu da deneyebilirsiniz.
Yine de bir avukatla görüşmenizde, danışmanızda fayda var kesinlikle. Geçmiş olsun.