abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
90 lı yıllarda bu tipleri torosa atıp götürürlerdi adam eder bırakırlardı. Adam olmayanın akibetini kimse bilmezdi.
Kıyas mı yapıyorum hayır bu tiplere devlet öyle davranmalı çünkü çelişkide kalıyorlar. Polislerle kavga edelim de bir açıklarını bulalım medyada çıkalım bir mağduriyet yaratalım polisi de halkın nazarında küçük düşürelim katil diyelim devlette seri katil olsun.

Polis sonuçta hükümetin otoritesini temsil ediyor hükümeti yıkarız ülkeyi kaosa sürükleriz özerklik için bulunmaz fırsatlar. Biz bunları kaç kere konuştuk ve daha kaç kere konuşacağız. Halen maskeler takılmıyor sebebi nedir?
Maske takmayan namussuzdur bu kadar net eminim vicdan sahibi herkes bunda hemfikirdir. Madem biliyorsunuz polislerin nerede nasıl davranacaklarının belli olmadığını ne diye olay çıkarmaya zemin hazırlanıyor. Maskeni taktın bitti gitti sana kim karışacak. Hadi takmadın namusun yok 900 tl öde işte delikanlı olanlar ödediler gördük, çok kere adam diyor maske takmam diyor cezaya da razı geliyor suçunu biliyor çünkü.

Para ödememek için polise taciz etti falan demiş tabi ya o kadar güzel ki kız polisler bunu gördü gözlerine kestirdiler şişt pişt yaptılar gel buraya dediler masum zavallı bir kızdı o, şeytan polislerin tuzağına düştü fetöcü polisler. Eğitimsiz karaktersiz vergilerimizle maaş alan polisler. Bizde kızın tarafında olalım kızın kahramını oluruz özgür bir kızdı o 19 yaşında psikolojini bozdular. Kızmızı giyseydi çok yakışırdı.

Bak o kadar çok şey söylüyorum ki yazdıkça konu konuyu açıyor ama anlatamıyorsun çünkü adamların polislerle bir derdi var otorite ile bir dertleri var. Yani bu tür konuların bahane edilmesi de gerekmez çünkü sorumsuz vatandaş olduğu sürece örneklerini hep göreceğiz ama aslında bizim elimizden gelen şey bu namussuzları konuşmamak olabilir çünkü aynı şeyleri tartışıyoruz. Maskeni tak arkadaşım gündemi meşgul etme namuslu ol, maskeni takmazsan başına ne gelmiş bize ne! Konu polis değil konu vatandaş. Allah bilir kaç kişiye belki de virüsü yaydı belki kaç insan bu kız yüzünden ölecek ama nedir mesele 900 tl.

Bizim konumuz nedir polis güç kullanmış olayı nedense tek taraflı ele alıp bizi de bu yönde düşünmeye zorluyorlar. Zamanında bunlara verdiler gazı avm yapılacak gidin polis taşlayın dediler bir ay böyle pompaladılar gazı sonra millet çıktı polis taşladı bunlarda sandılar ki özgürce hareket ediyorlar. Sizin gibileri sağcı solcu diye ayırdılar ki halen ayırıyorlar verdiler ellerine silahları kim kime dum duma. Sonrasında ne oldu AVM ortaklığı bulunan birisi seçildi. Bak sen şu işe. Yani beni ilgilendirmez siyaset değil bu dediğim ama görülüyor işte birileri bir şeyler yapmaya çalışıyor alttan alttan yavaş yavaş dolduruyorlar fırsatını bulunca affetmiyorlar. İyi polis var kötü polis var diyerekte sıyrılıyorlar. Tabi ki eleştirenler polis düşmanı olamaz bende eleştirebilirim ama düşmanlık yapanda hayli fazla ve kasıtlı yapanları görmemek mümkün değil. Bende polisleri savunuyorsam ki bu olayda yazdıklarımdan öyle bir şey çıkmasın ben olayı görmeye anlamaya yorumlamaya çalışıyorum, yani düşmanlık yapılıyor diye ben savunma da yapmam.

Olayları iyi analiz etmeli önyargılı olmamalıyız hepimizin hataları olabilir bakış açılarımız eksik kalabilir ancak şunu bilelim hani derler ya siyah beyaz kadar ayrım yoktur, bunun mantığını çok iyi bilenler dünyayı yönetirler ama bizi de bu tuzağa düşürürler. Siyah beyaz ayrımı yok ama nedense insanları sağcı solcu diye ayırıyorlar işte birileri de polis düşmanı olmak zorunda devlet düşmanı olmak zorunda. Bu tuzağa düşmedikten sonra eleştirmek herkesin boynunun borcudur. Bu kız silah gibi dolaşıyor süper taşıyıcı dediklerinden olabilir ama biz bu yönünü görmeyiz alımlı hoş bir bayan görürüz. Maske takmadığı için kendisini uyaranları tartaklayan hayvanlardan farkı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü zihniyet aynıdır ben istediğimi yaparım kimse bana karışamaz.

Maskeni takacaksın böyle olaylara mahal vermeyeceksin verirsen de kimseyi suçlamayacaksın normal bir zamanda değiliz olayları da normal görmek karşılamak ona göre değerlendirmek imkansız olabilir. Kimse bunların yaşanmaması gerektiğini düşünmesin siyah ve beyaz düşünmesin, yaşanmaması için tüm sorumluluk vatandaştadır yükü bizim sırtımızdadır. Maske falan dışında yine normale göre değerlendirmek çok daha kolaydır ama bu mesele çocuk oyunu değil ülke zor günlerden geçerken sürekli birileri polisle yine maske takanlarla kavga ediyorlar ve kendilerini masum göstermeleri de hiç kolay olmaz. Nasıl ki alkol almış birinin araba kullanırken kaza yapsa kimse suçlu olup olmadığına bakmaz en başta zaten alkol testinden geçer. Biz evde oturalım maske takalım taviz vermeyelim kendimizi düşündüğümüz kadar insanları düşünelim birileri de her hafta gündemde haber olsun ve benim tarafsız olarak yargılama yapmamı beklesin olacak iş mi.
Beyaz toroslar sahipsiz değil ha