Konu
Hosting Firmaları İçeri - ( Satışlarınızı %30 Arttırın! )
22-08-2020, 00:03:26
inevra
Selamlar,
Sektörel olarak bir analiz yaptım;
Hosting sektörünün çok rekabetli bir sektör olduğunu gördüm.
Daha sonrasında forumdaki "Sanal Sunucu" kategorisinde açık konuları olan birçok firmanın sosyal medya hesaplarını inceledim.
En aktif olmanız gereken mecrada hiçbir faaliyetiniz yok!
Belki günde web siteniz 5.000 hit çekiyor olabilir fakat bunu sosyal medya da 50.000 kişiye çıkarabilme şansınız çok yüksek!
İnstagram Pazarlaması tecrübelerime dayanarak sizlerin eksiklerini ve çözümlerini aşağıya bırakıyorum. İyi akşamlar dilerim.
Öncelikle instagram üzerinden hiçbir rekabetiniz bulunmuyor. Bunun kanaatine varalım ilk önce!
Kiminiz bazı ajanslar ile anlaşıp sosyal medya hesaplarını teslim etmiş, ajanslar sadece görsel içerikler üretip paylaşmış.
Bunun hiçbir işlevi yok kitle oluşturmadan o görsellerinizi ancak siz likelarsınız
Kiminiz hesap açmış bırakmış.
Eeeee ? boş kalacaksa hiç açmasayın!
Kiminiz sponsorlu reklam çıkmış.
Hedef kitleniz kim siz kimlere reklam göstertmişsiniz
Çok yanlış kişilere gösterim yapılmış.
Kiminiz profesyonel içerikler üretmiş felan profesyonel postlar tasarlatmış güzelce etiket felanda kullanmış..
Yav tamamda beni sizden hizmet almaya ne tetikleyebilir ? neden sizden alayım kardeşim ? 2-3 tane güzel görselin için mi ?
Şimdi ne yapmalıyız bunu kaleme alalım!
1- Öncelikle siz kimsiniz ? Bunu bir sorgulayın!
Amacınız, hedefleriniz, değerleriniz, farkınız, konumunuz neler ?
2- Hedef kitleniz kim ?
"Yav kardeşim biz bu hizmeti kimlere satabiliriz, kime satmalıyız ?" diye bir sorgulayın.
3- Neden bizden hizmet alsınlar ?
Müşteri neden senden hizmet almalı ? senin farkın ne ? avantajların neler ? Neden yahu neden ? neden sen ? bir sorgulayın bunu!
4- Kaliteli içerikler üretin sıradan olmayın! ürettiğiniz içerikler ilgi çekici ve samimi olsun!
5- Kitlenizi sizden hizmet alması için etkileyici, tetikleyici birşeyler yaratın!
( O kadar çok alternatif var ki..
biraz düşünün bakalım! )
6- Belirli periyotlar aralığında farklı stratejiler geliştirin!
"Ben böyle bir strateji yaptım çokta güzel satışlar elde ettim. Aynen devamkeee" DEMEYİN!
Sürekli farklı stratejiler geliştirin,
BİRŞEYLER KİTLENİZİ SİZDEN HİZMET ALMAYA TETİKLESİN!
7- Dijital Pazarlama yönünden sakın ola ki masraftan kaçınmayın!
Reklam çıkın, kampanyalar düzenleyin, kaliteli içerikler üretin/ürettirin!
Unutmayın bu alanda eğer doğru kişiler veya doğru yöntemler ile çalışırsanız 1 verip 10 alırsınız 10 verip 100 alırsınız!
Daha çok maddeler var ama bu maddeler sizin geldiğiniz konum ile alakalı! Durumunuza bağlı..
Uzun lafın kısası siz şu yukarıdaki 7 maddeyi uygulayın sonra bana teşekkür mesajı atacaksınız.
İyi akşamlar ve iyi forumlar dilerim!