Bir de konu sahibi arkadaşım size bir şey daha söylemek istiyorum;

Kardeşlerden bir tanesi çoğunlukla daha iyi huylu daha mülayimdir ve hemen her zaman iyi huylu olan taraf ailesi tarafından suistimal edilir çünkü öyle işte..

Anne-babanız sürekli sizin idare etmenizi, onu sizden daha değerli gördüğü için değil, sizin daha yola gelebilir bir karakteriniz olduğunu bildiği için talep ediyor. Bu doğru bir yaklaşım mıdır değil midir bilemiyorum. Tartışılır..ama %99 bu işler hep böyle yürür. Yumuşak huylu olan taraf hayat boyu idare eder. Etmek zorunda değilsiniz. Hele ki bazı arkadaşların söylediği gibi, maddi özgürlüğünüzü kazandığınız anda çekip gitmek gibi bir özgürlüğünüz var tabi ama bence en ideal yol bu değil. Uygun zamanda uygun bir açıklamayla kardeşinizle daha mesafeli yaşayacağınız bir hayat tercih edebilirsiniz elbette ancak "ben bununla yaşayamıyorum, ya onu adam edin ya da beni unutun" diye kapıyı çekip çıkmak yerine ailenizi kırmadan vakti geldiğinde ufak başka bahanelerle kardeşinizle aranıza mesafe de koyabilirsiniz. O şartlar oluşana kadar da biraz daha yapıcı davranmaya gayret edebilirsiniz ama sizi temin ediyorum ki aileniz abinizi sizden daha çok sevdiği için sizden fedakarlık bekliyor değil. Fedakarlık yapma potansiyelini sizde gördükleri için size sarılıyorlar sadece. Beş parmağın beşi de kesildiğinde aynı acıyor ama baş parmak ve işaret parmağı daha fonksiyonel. Daha işlevsel olanlar daha çok kullanılıyor. Bu her zaman böyle..