sırf kardeş olduğunuz için hoşunuza gitmeyen her şeye katlanmak zorunda değilsiniz elbette ancak kardeşlik çok değerlidir. Anne-babanız için sizin düşman olmanız cehennemden beter bir şey. O yüzden her ne kadar size şu an tam olarak şunu yapın demek güç olsa da her ne yapacaksanız çekip gitmek şeklinde değil de daha yapıcı bir çözüm yolu izleyerek bir şeyler yapmanızı tavsiye ederim.
Aranızdaki az yaş farkı ve çocukluktan beri süregelen çekişme de bugün sizi bu duruma getirmiş olabilir. Maddi imkanınız varsa kardeş çatışmalarında uzman bir terapiste bile gidebilirsiniz demek aklıma ilk gelen çözümlerden. İkinci olarak da evinizin içinde, kardeşinizle olan çok özel sorunlarınızı hiç tanımadığınız rastgele insanlarla paylaşmamanızı tavsiye ederim. Bir de ek olarak şunu da söylemek istiyorum ki yılların birikimi sorunları tek oturuşta çözemezsiniz ama anlaşmaya, abinizi sevmeye çalışmaya karar verirseniz, biraz çaba göstererek üç beş adım atarak onun da size en azından yarım adım da olsa yaklaşmasını sağlayabilirsiniz zira anlatım tarzınızdan çıkardığım kadarıyla artık gözünüze o kadar batmış ki normalde belki kızmayacağınız pek çok şeye de kızıyor olabilirsiniz. Öncelikli olarak bu insanın sizin canınızın parçası olduğu gerçeğini kabullenmeye çalışırsanız, hatalarını ona kabul ettirmeniz de daha kolay olur. Haksızsınız gibi bir şey demiyorum asla yanlış anlaşılmasın ama düşmanınız gibi görürseniz çözüm yolu baştan tıkanıyor.