ByQush adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2.sorunun cevabını @halito; arkadaştan öğrendim teşekkür ederim ilk sorunun cevabını da tam net anliyamadim. Sektör konuda belirttiğim üzere spor haber. Sormak istediğim rakip siteler. (Ajans olmayan belli başlı siteler) . Ornek a futbolcusu b takımıyla anlaştı. Kaynak : Aspor diye icerikler girmekteler. Bu siteler sizin dediğiniz gibi 10-20 özgün içerik girip onaylattiktan sonra mı bu şekil devam ediyorlar yoksa kaynak göstererek icerik girmeye devam edebilirmiyiz?
son olarak ta bu şekil kaynak gösterilerek girilmiş içeriklerim var. İndekslerim silmem gerek varmi onaya göndermek için.
@tryigitx; gayet net açıklamış hocam. Haberi alacağınız sitenin kullanım şartlarını okumanız ve kaynak göstererek kullanmanıza izin verip vermediğine bakmanız gerek. Kafanıza göre her siteden kopyala yapıştır yapmanız mümkün değil. Çok ciddi para cezaları söz konusu.

Kopyalanmış içerik Adsense politikalarına göre net bir şekilde yasaktır. Kopya içerik ile sitenizin gelişmesi mümkün değildir. Özellikle News kaydı gibi hedefleriniz varsa kesinlikle kopya içerik ile bir yere gelmeniz mümkün değildir.

Tüm bunlara rağmen ben kopya içerik kullanmak istiyorum diyorsanız elbette kullanabilirsiniz. İlk başta belirttiğim gibi kopya içerik ile adsense onayı almak çok zordur. Alan yok mu diye sorarsan var. Çok uğraşırsınız belki hiç onay bile alamayabilirsiniz.

Eski indeksleri silmenize gerek var mı? Bence var. Kopya içerikler sitenizin kalitesine zarar verir.

Son bir not olarak kaynak gösterilen site ile news kaydı almak çok daha zordur.