ToMeL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Detaylara girdiğimizde e-ticarette herhangi bir konuda bile saatlerce konuşabiliriz. O yüzden bu tarz forumlarda yüzeysel bilgi talebi olan kişiler için çok da detaylı cevaplar vermemek gerek. Bir süre sonra konu amacından sapabiliyor.

İlk önce benim sorularıma verdiğiniz cevaplarla başlayalım.

1) Ürün adet sayısı hosting/sunucu seçimi için çok önemli. Tema konusunda size katılıyorum. Opencart'taki Journal teması bir şaheser olmasına rağmen sunucuyu da çok yoran bir tema. Çoğu hosting hesabında yetersiz kalıyor.
2) Ben sorumu altyapı seçimi için sormadım. E-ticarete başlarken kimileri altyapıya binlerce lira gömüp sonra ayda 15-20 adet siparişi bile göremiyor ya da görmeleri uzun vakit alıyor. O yüzden eğer ciddi bir yatırım olmayacaksa ve sadece bir başlangıç yapılacaksa bunlardan herhangi birisini normal bir hosting ya da sunucuya kurup çalışmaya başlaması yeterli olacaktır. Sonrasında kendi ihtiyaçlarını net olarak görüp ona göre altyapı seçimini çok daha rahat yapar. 20-30 bin tl Tsoft'a para verip sonra iş yapamayıp kapatan bir sürü kişi var.
3) Bu konuda hemfikiriz.
4) Eğer pazaryerleri ve kargo entegrasyonunu en baştan istiyorsa ne opencart ne de diğer açık kaynaklı sistemleri öneririm. Bunun yerine Faprika ya da ticimax tercih ederse çok daha ucuza ve risksiz işin içinden çıkar. Hem de her bir entegrasyon için vakit kaybetmez tek tıkla e-ticarete başlar. 3. soruma cevabı hayır ise zaten entegrasyon sürecinde saç baş yolmaktan başka bir şey yapmaz. Ya da iyi bir yazılımcı ile anlaşmalı ki o da ticimax ile aynı paralara denk gelecektir. Uğraşacağına ücretli bir servis alsın sonrasında işleri oturttuğunda 2. maddede dediklerime geri döner.

Sizin sorularınızdan birkaçını ben cevaplayayım

1) Tema konusunda hemfikiriz. Ama ben temaya göre altyapı seçimi yapmazdım.
3) Konu sahibi yüzük ve tesbih satacağını belirtmiş. Bu ürün grubunda genelde tek görsel olur. Onu da 1200x1200 yapması fazlasıyla yeterli olacaktır. Arkaplan genelde beyaz olur, görsel sıkıştırma ile boyutlar ciddi derecede düşecektir.
4) Yeni başlangıç yapacak kişiler için sıfırdan yazmak çok büyük bir hata. Benim tavsiye ettiğim yol:
Hazır altyapı ya da açık kaynak seçilir. Ondan sonra ihtiyaçlara göre ya modül yazılır ya da api aracılığı ile ufak yazılımlar yapılır. İşler iyice ilerlediğinde ve ihtiyaçlar net olarak belirlendiğinde kendi altyapınızı yazarsınız. Ama opencart ile Milyon tl ciro çeviren tanıdıklarım var, kendi altyapınızı yapmak en son tercihiniz olsun. Bugün e-bebek gibi firmalar dahi kendi altyapılarını kullanmıyor.

Saygılarımla
Neredeyse aynı şeyleri söylüyoruz,aslında benim açımdan böyle bir konuşma yapmak güzel oluyor umarım sizin açınızdan da öyledir.Konu sahibi için ise biraz daha bilgi birikimi olmuş oldu bence.

Saygılarımla.