Daha çok egoyla konuşuyor gibisin. İyi bir konfigürasyon ile hepsi iş yapar. Fakat bugün Wordpress üzerine litespeed, Nginx dahi özel ayarlar sunuyor ama ne opencart ne de presta için böyle bir seçenek bulunmuyor.
Tecrübeyle nasıl konuşulduğunu aşağıdaki sorularımdan görebilirsin.
Bu soruya cevap vermek için yeterli veri sunmamışsınız. Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz size daha doğru cevap verilebilir. Bunları bilmeden öneride bulunan tecrübeyle değil, boşa konuşuyordur.
Kaç adet ürün barındırılacak ve barındırılan ürünlerin varyasyonları nasıl ?
Site için beklediğiniz anlık ziyaretçi sayısı nedir ?
Gerektiğinde kodlara müdahele edebilecek bir yazılım bilginiz var mı ya da en azından sorunu anlayıp araştırma yapabilecek bilginiz var mı ?
Kargo ve pazaryeri entegrasyonları düşünüyor musunuz ?
Bu cevaplara göre e-ticaret altyapısı / sunucu hosting seçeneği önerilebilir.
Saygısızlık etmek istemem öncelikle şunu belirteyim ben egolu konuşmadım tam tersi arkadaş direk "Üç kuruşluk hostinge kurarsanız diyince cevap verdim.". Ayrıca "Üçünüde sunucu üzerinde kullandım test ettim.Tecrübeyle konuşuyorum. " kısmında belirttiğim sunucuda nasıl çalıştıklarını gördüm. Bu arada kesinlikle opencart fanı falan değilim yanlış anlaşılmak istemem.
Evet haklısınız iyi bir konfigürasyon ile hepsi iş yapar bu doğru.Ancak yazılım altyapısının önemli olduğu kadar donanım ve yazılımın kullanım şeklide önemli(şahsım adına söylüyorum.).
Sorularınıza öncelikle ben cevap vereyim ondan sonra konu sahibine ben birkaç soru sorayım.
- Kaç adet ürün barındırılacak ve barındırılan ürünlerin varyasyonları nasıl ?
- Ürün adedi sayısı sistem değiştirecek kadar önemli değil ancak varyasyon konusu önemli ki burada altyapıdan ziyade kullanılacak temanın varyasyon sistemi önemli(bana göre).
- Sebebi ise gördüğüm kadarıyla temaların çoğu core sistem içerisindeki varyasyon yapısını kullanmıyor.Bunun için ek düzenlemeler yapıyor.
- Site için beklediğiniz anlık ziyaretçi sayısı nedir ?
- Burada daha çok kullanılan özellikler devreye giriyor.Örnek tema bazlı eklentiler için kullanılan sql komutları,ya da gereksiz yere oluşturulan sessionlar gibi.
- Söylediklerim tabi ki tamamen temel örnekler.Bunun haricinde kullanılan donanım,sitedeki resim boyutları,javascript boyutları,css boyutları,html boyutları gibi detaylar herşeyi değiştiriyor.Bu söylediklerim genelde yazılım altyapısından ziyade sistemin kullanımıyla alakalı olan kısım.Ürün resimlerini 5 mb yapıp 100 kişi girince aa sistem çok yavaş xxxx altyapısı berbat gibi yorumlara çok fazla denk geldim.
- Kullanılan veritabanı sistemi bile etkileyecektir.
- Ayrıca burada cache kullanımı ve kullanılan cache sistemine kadar çok fazla varyasyon var sadece altyapı olarak cevaplanabilecek bir soru değil bu.
- Gerektiğinde kodlara müdahele edebilecek bir yazılım bilginiz var mı ya da en azından sorunu anlayıp araştırma yapabilecek bilginiz var mı ?
- Bu kısım 3 sistem içinde aynı.Community kitleleri geniş ve sorunlara çözüm bulmak kolay.Yazılım bilgisi olmadan 3 sisteme de müdahale etme şansı yok arkadaşın.
- Kargo ve pazaryeri entegrasyonları düşünüyor musunuz ?
- Üç sistem içinde oluşturulmuş ücretli yada ücretsiz entegrasyonlar mevcut.Altyapı seçimi için belirleyici bir soru olamayacağı kanaatindeyim.
Tekrar belirtiyorum yukarıda söylediklerim benim düşüncelerim,burada kimseyi yargılamak ya da sorgulamak haddime değili.
Benim konu sahibine sormak istediğim sorular ise aşağıdadır.
- Belirlediğiniz bir tema var mı? (Tema vardır rezili vezir eder,tema vardır veziri rezil eder)
- Web site yönetimi ile ilgili teknik bilginiz var mı ? (Performans ve en az donanım tüketimi için etkili olacaktır.Teknik bilgisi olan bir insanla olmayanın kullanım şekilleri bir olmayacaktı.)
- Ürün resimlerinin ortalama boyutları nedir ? (Resimler çok masum gözükse de maalesef değiller.)
- Hazır altyapı yerine sıfırdan yazdırmayı düşünür müsünüz ? (Kesinlikle satış amaçlı değil,yanlış anlamayın.)
- Ne tarz eklentilerin olmasını talep ediyorsunuz ? (Eklentiler sistemlerin performanslarını çok etkiler.Kimin yazdığı,nasıl yazıldığı gibi detaylar tüm sistemi etkileyebilir.)
Not:Tekrar etmek istiyorum egoyla konuşmuyorum,bu konuda 1 yıl problem yaşayıp geceli gündüzlü çalışmış biri olarak o bir yıldan çıkardığım tecrübeyle konuşuyorum.
Saygılarımla