Hemen açıklıyorum efendim

Alamassın.
Deden oranın vatandaşı olmayabilir çalışma izniyle ömrünü tamamlayabilir.
Sen 18 yaşında başvurabilirsin ama Hollanda öncelikle ailelerin vatandaşlığını kabul ediyor. Büyük oranda başvurun reddedilir.
Mülteci olarak gidersen (bildiğin otel gibi yer) 630 saatlik dil eğitimine alıyolar ücretsiz ve sana aylık para veriyorlar. Dil eğitimi sonunda sınavdan geçersen parayı istemiyorlar. Kazanamazsan parayı istiyorlar.
Evliysen ve çocuğun varsa gittiğin hafta hemen çocukları okula alıyorlar götürmeme gibi şansın yok. Mültecide olsan istekte yapsalar değişmiyor bu durum. 630 saat sonrasında18 yaş üstündekiler yine sınava girmek zorunda.
6 ay sonrada mülteci evinde kalmayı tamamlayıp iş bulup ev başvurusu yapıyosun kirada kalabilmek için.
Orada yaşamıyorum çok yakın arkadaşım var ondan dolayı biliyorum.
Merhaba şuanda 17 yaşındayım. Dedem Hollanda da çalışmış ve orada emekli olmuş, maaşını da Euro üzerinden alıyor anlayacağınız gibi. Sanırsam Pasaportu varmış ama vatandaşlığı var mı hiç bilgim yok. Hollanda Konsolosluğuna Vatandaşlık başvuru yapsam (ya bu yıl ya 18 olunca) başvurum kabul edilir mi? Çifte Vatandaş olabilir miyim yoksa direk Vatandaşlık mı değiştiririm?
Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa gerçekten çok mutlu olurum. 😊