Öncelikle arkadaşa geçmiş olsun. Başına böyle bir durum gelenler için şu yöntemi izleyebilirler;
- İlk olarak bankayı arayın ve kartınızı iptal ettirin veya yeniletin.
- İkinci olarak yapılan harcamaya itiraz edin ki kısa sürede harcama yeniden hesabınıza geçecektir.
- Üçüncü olarak bankanız online işlemlerden kartınızı "yurt dışı harcamalara", "telefonla alışverişe" ve "internet yoluyla" gibi alışverişe komple kapatın. Burada özellikle Facebook gibi firmalarda telefon olayını kapatınca çekim yapamıyorlar bilginiz olsun.
- Opsiyonel olarak gerekmiyorsa yurt içi alışverişe de (internet için) kapatın.
- Yine opsiyonel olarak alışverişlerde zorunlu 3D onayını açtırın. Bu durum bazı yurt dışı alışverişlerde sıkıntı yaratabilir.
Burada kart bilgilerini kaptırmanın bir diğer yolu ise sizi banka gibi arayarak bilgilerinizi telefonda çalıyorlar. Başıma geldi ve birilerini yakalattım ve dosya savcılıkta hala devam ediyor ki diğerlerini de yakalatalım. Beni 0 850 gibi numaralardan şu banka diye aradıklarında bile kızıyorum beni 444 lü hattınızdan arayın diye.
Şüpheli aramalardan kurtulmak için bankaların 444 ve 850 li hatlarını telefonunuza kaydedin ki banka olduğunu anlayasınız. Covid-19 nedeni ile özel GSM numaraları ile arıyorlar bilginiz olsun bunları kapatın bankanızın (direk şube telefonunu) telefonunu arayın ve şu kişiye bağlayın deyin ve bu şekilde işlem yaptırın. Çünkü bir çok özel banka personelini evden çalıştırıyor.
Aklıma şuan gelenleri yazdım umarım birilerine yararı dokunur.
Yararlı bilgiler hocam teşekkürler 👍.