PastaMalzeme adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Polisin işgüzarlığı, bunlara yetki ver, kendi ana babalarını tanımaz şiddet uygularlar, insanlara hayt huyt ederek ego tatmin ediyorlar.
Tarafsız değilsiniz... Bence şahsi bir meseleniz var ya devlet ya polis ile... Bu çok net... (Laf olsun diye demiyorum bu konuda çok ciddiyim)

Backlog adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu ülkede baro başkanını sebep yokken gözaltına alıyorlar .Normal vatandaşı dövmelerini normal görüyorum
Ülkede baro başkanı(!) nı sebep yokken gözaltına aldılar öyle mi ? Buyrun izleyin görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=XTHRw_ffMKQ

Sonra burayı okuyun, taraf tutuyorsunuz!!!
https://www.hukukihaber.net/kollugun-durdurma-ve-kimlik-sorma-yetkisi-makale,5988.html

Polis haklı diye bol keseden sallayan arkadaşlar kendi ananızın ablanızın vs. başına gelsin böyle bir olayda hadi gidin o polisin elini sıkın tebrik edin. Ha şimdi hemen benim anam bacım böyle bir şey yapmaz dersinizde polis bu bigün bi yerde aynısının benzerini birinizin yakınına yapıverir. Uzaktan davulun sesi kulağa hoş gelir elbet.
Anladığım kadarı ile siz kendinizi bayanın yerine koyarak bakıyorsunuz, polisin yerine koydunuz mu hiç ?
Evet benim anam babam bacım bunu yapmaz iyi bak... Mağdur dediğin hatunu izle...
https://mobile.twitter.com/BozkurtCa...97966505279488

ayhanteke07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir kadına böyle mi davranılır, açığa alınmaları çok çok iyi olmuş bence sert bir ceza alırlarsa nasıl davranılması gerektiğini öğrenirler belki.
siz de bi yukardakini izleyin

Zor kullanmakla şiddet uygulamayı ayırt edemiyorsanız sözüm yok. Yasalar açık kimse kimseye görevi nedeniyle dahi şiddet uygulayamaz. Devlet aldığımız nefese kadar kaydediyor çok şükür her yer kamera dolu, kadının direnişi kayda alınmış, polise tekme attıysa o da vardır kayıtta polis insan gibi cezasını keser makbuzunu verir eline yollar. Varsa bir şikayeti de iletir savcılığa gerisini adalet makamları çözer. Bizim Türk insanı kolluk ile yargıyı çok fena karıştırıyor. Kişi bir ceza görecekse buna yargı karar verir kolluk kimseyi itip kakarak kendince cezlandıramaz.
Evet Yasalar açık ama size kapalı çünkü yasa namına hiç bir şey bilmiyorsunuz sırf konuşmak için konuşuyorsunuz...

Pasta satışına biraz ara verip konuşacağınız konuları araştırın buyrun:
https://dergipark.org.tr/en/download...le-file/262162

KNUI adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Komik yorumlar gelmiş. Polis kısa ve net haksız.
Kendin maskeyi sonradan takacaksın veya masken çenende olacak, ama başkasına maske çenesinde diye ceza kesmeye çalışacaksın ?
He yavrum burası zaten Muz Cumhuriyetiydi zaten, yaparsın. Yaptın bak açığa alındın

Mesela bu bekçiler ilk çıktığında kimlik sorgulama yetkisi yoktu, ona rağmen gece denk gelmiştim. Çıkarıp kimliğimi vermiştim. Yapsınlar abi verecek kimliği herkes, belki kaçağım, suçluyum ? Mesele burda kimlik değil, kimlik vermemekte zaten kız haksız. Benim demek istediğim farklı iyi okuyan anlar.
Nerede gördünüz poliste maske olmadığını? Siz de taraflısınız... Okadar çok polis düşmanı var ki şaşırmıyorum artık bu durumlara...

Naapmiş bu kadın polisin kendinin dahi takmadığı maskeyi takmamış. Adam mı kesmiş hırsızlık mı yapmış. Dünyanın en önemli suçu mu yani saatlerce bir insanı alıkoymak için. Çok basit düşünüyorsunuz ben dün akşam toplu halde kumar oynanan yan binayı ihbar ettim 112 ye daracık odada 20 kişi dipdibe sabaha kadar kumar oynuyor ve korona dağıtıyor. Detaylı bilgi verdim tek tek. Tamam hemen ilgileniyoruz dediler ne gelen oldu ne giden. Bunları ihbara rağmen ciddiye almayan polis yolda yürüyen normal vatandaşa neler yapıyor neler. İnanmayan varsa 112 çağrı kaydım mevcut, hatta emniyetci varsa işlem yapsın bu ihbarı işleme koymayanlar hakkında. Detaylı bilgi veririm istendiğinde.
Polisin maske takmadığını nerede gördün? Yukarıda dediğim gibi polis veya devlet ile inceden sorunu olmayan biri böyle cümle kuramaz akıl ve mantık buna karşıdır... Bu nasıl bir ön yargı...
Ama çok iyi biliyorum ki başı sıkışınca (verdiğiniz örnekte bile belli) "poliiiiiiiis koş" diyen tiplersiniz... Gıyabında ana avrat söversiniz.

FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizde şöyle yarım saatliğine İstanbul'da dışarıda gezintiye çıksanız yanında olduğunuz meslek grubunun birçoğunun maske takmadığını görebilirsiniz. Yalan söylemiyorum bakın gerçekler bunlar. Ayrıca şu ülkede halk tarafından yapılan pozitif ayrımcılığın 4/1'i sağlık çalışanlarına yapılmaz. Gözünü sevdiğimin ülkesi.

Şimdi sayın hocam olay ne biliyor musunuz? Olay kızı savunmak değil. Kız benim zerre umrumda değil şahsen.Kızın görünüşü, yaptıkları benim zerre umrumda değil. Benim başıma bir olay geldiğinde ben kızı değil polisi arayacağım değil mi? Ortada savunulacak bir durum olsa Valilik savunur zaten. Ortada haklı bir müdahale olsa Valilik polisimiz tavrında ve davranışında haklıdır, polisimiz prosüdürü yerine getirmiştir der zaten. Ancak ortada herhangi bir dayanak olmadığı için Valilik "hoş olmayan görüntüler ortaya çıkmıştır" diyerek memurları açığa alıyor. Durumu anlatabiliyor muyum?
Sizinki de tam şuna benzedi...
Twitter görüntüleri çıkınca...

Özetle: Polis haklı, ancak müdahele etmesi gereken ilk kişi bayan polis olmalıydı, kanun ve yönetmelikte böyle bir şey yok ama örf adet gelenek olarak olması gereken buydu...

Kimlik sorma yetkisi: herkes kolluk tarafından kimlik sorulduğunda ibraz etmek zorundadır.. (tersi gözaltı sebebidir go to polis merkezi)
Zor kullanma yetkisi: kolluk kademeli olarak zor kullanabilir (artarak) (silah kullanmadan)
Polise hakaret ve mukavemet: kesin gözaltı

Öyle bir dünya yok, polise tekme atacaksın, ağzına geleni söyleyeceksin sonra empati yapacaksın "o bayan senin anan bacın olsaydı diye" empatiyi iyi yapıyosanız polisin yerine koyun kendinizi diyeceğim de "dünya görüşünüz desteklemez o özelliği"

Polisim için güzel söz söyleyen vatan evlatlarını yürekten kutluyorum saygılar