bilgehan44 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bak şimdi müdür, bu işin yazılı olmayan kuralları vardır.

-baktığın zaman dilimine göre analiz yapmalısın. atıyorum 1dklık 3-5 dklık pozisyon açıyosan rsi, macd, ichimoku, bollinger, hacim göstergeleri vb indikatör ve osliatörler işini görür. uzun vade pozisyon açıyosan daha farklı teknik analizler yapman gerekir. örneğin hareketli ortalamalara bakıcaksın, elliot çiziceksin vb.

-büyük miktarlarda pozisyon açıyosan yüksek kaldıraç kesinlikle yok. max 3x. fazlası ticaret olmaz, o iş her türlü kumara girer ve sonunda kasa kazanır.

-1-2 dolarlık işlem yapıcaksan kısa vade ve yüksek kaldıraç.

-kaldıraçlı işlemlerde teknik çoktur. o iş sadece short ve longdan ibaret değil. bunun rolling'i var, artırması, azaltması var. likidasyon seviyeleriyle oynamak için değişik yöntemler var kasanı buna göre ayarlayıp işlem yapıyorsun. bu teknikleri öğrenmen lazım.

- ve son olarak kesinlikle ve kesinlikle stop loss koyacaksın.

son olarak teknik tavsiyem; bu iş temel olarak %80-%90 oranında elliot ile çözülüyor. özellikle düzeltme dalgalarını çok iyi okuyabiliyosan, sayımların dikkatli ve kurallara uygunsa zarar yazma ihtimalin çok düşük. elliot üzerinde yaklaşık 3 yıldır çalışıyorum, belli bir noktaya geldim ama önümde uzun bir yol var. sen de bu konuda kendini geliştirmek istersen giriş için tuncer şengöz'ün elliot dalga prensibi kitabını öneririm. bol kazançlar.
Teşekkür ederim hocam, değerli bilgilerdi. Elliot hakkında araştırmalar yapacağım.