Ülkenin %60 gideri enerji açığı.
Ne anlaşma yaparsak yapalım bundan büyük olamaz.
Enerji açığı düşerse ne mi olur?
Halkın üstünde ki vergi yükü azalır, refah artar, alım gücü artar, yatırım artar.
Şu düzende kim gelirse gelsin 1 lira vergi düşüremez. Ülkenin büyük açığı enerji üstüne zaten.
Burada yok asgari ücret 10k olacak VS diyen var zaten devlet asgari ücret vermiyor devlet için çok kolay 5k yapabilir şimdi isterse peki bunu ödeyecek özel sektör var mı? Gerçekten şurada yorumların yarısına bakıyorum üzülüyorum bu kadar bilgisi olmadan fikri olan insan var ki....
Hocam üzülüyorum demişsin yorumlarıma bende okurken bu bakış açına üzüldüm.
Şimdi Birincisi ben o gitsin bu gelsin düzelecek diye birşey demedim. Düzeltmek için yapılması gerekenleri naçizane söyledim. Sen şimdi oradan doğal gaz çıkarılınca verginin düşeceğine doğalgazın enerji açığını karşılayıp üzerine vergi yükünüde azaltacağımı düşünüyorsun ?
Tabiki enerji açığı düşerse o bahsettiğin rehat vs artar ama alım gücü dediğimiz yatırım dediğimiz olay kendi doğalgazını çıkarmak ile ilgili değil öncelikle bunu kavrayıp olaylara öyle bakınız. Ben oluşan ortamda bu gelişmenin zaten olumlu olduğunu söylüyorum kötülemiyorum ama daha iyisi için çalışılmıyor diyorum

Petrol doğal gaz çıkartmak ayrı iş Ticaret anlaşmaları yapıp ekonomiyi düzeltmek ayrı iş ikisini aynı karede değerlendirmek sığ bir bakış açısı olur

Ayrıca Ticaret uluslar arası ticarette kur planlanması gümrüklerdeki vergiler, ürün vergileri gibi şeylerden bahsediyorum sen olayı çok farklı anlıyorsun

Hocam birazçık global düşünün resmin bütününe bakın yeterli üzülerek bunları yazdım cidden ):
Trump: 'İstihdamı Çin'den Amerika'ya geri getiren şirketlere vergi indirimleri oluşturacağız.' bak olay nereye gelmiş sen bana %60 enerji açığından bahsediyorsun hocam

ben ülkeye dolar sokmanın öneminden bahsediyorum düşün mahallende halı üreten biri var ürünleri yurtdışına satıp dolar kazansa ve ülkeye dolar sokmuş olsa bu yük ve refah sence oluşmamışmı oluyor ? Burada tonlarca doğalgaz petrol çıksa bile elin arabına anlaşma yapılır kaymağınıda baştan sona yerler ülkeye yararı çok az olur.
Bak sana en güzel olayı söyliyim yıl 2020 Top 100 savunma şirketi arasına 7 milli şirket soktuk. Al bu gururlan işte gelecek burada bizi refaha ulaştıracak şey burada.