Craw adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haklısınız hocam şimdi test yaptım okuma yazma hızı çok kötü seviyede değil diye düşünüyorum 240 SSD sipariş verdim windowsu ve kullanacağım programları büyük ölçüde ssd de kullanacağım. HDD yi takmakla takmamak arasında kaldım gerekte yok aslında ama yine bilemedim sistemi ve hdd performansını aşağıya bırakıyorum

işlemcin ram'in harika yani böyle bir sistem çok gelişmiş oyun sistemi diyemesekde normal kullanım ve neredeyse orta düzeye yakın oyun sistemi diyebiliriz bu sisteme senin SSD takmaman suç zaten merak etme senin şuan tek eksiğin SSD parçayı taktığın zaman çağ atlıcaksın resmen farkı ciddi anlamda görüceksin. Birde sistemin sürekli arkaplanda ramini işlemcisini sömüren gereksiz windows başlangıcında çalışan hizmetleri programları güncellemeleri herşeyi durdur (Herşeyden kastım windows / driver dışındakiler) öyle özel kurduğun programlar yada oyunlar gibi ihtiyacın olduğunda program başladığında zaten gerekli şeyler çalışacaktır yada hata verirse tekrar hizmeti başlatırsın. Bunlar biraz işin incelikleri ama sistemini ciddi anlamda sömüren tüketen şeylerin sebebidir. Neyse sen SSD'ni al tak güzelce temiz bir format at uzun zamandır toz ve macun temizliği yapmadıysan bunlardan önce onuda hallet sonrasını düşünme bu sistemden ciddi performans alırsın mantıklı ve akıllı kullanımda Yukarıda söylediğim Optimizasyon kısımlarınıda en kolay ccleaner programıyla yaparsın fakat SSD diskde kesinlikle "Boş alanı temizle" "Sürücü Temizleme" "Disk Analizci" "Aynı dosya Bulucu" gibi işlemler yaptırma HDD'de sorun olmazda SSD'de ömrünün azalttığına dair söylentiler var. Şimdiden hayırlı olsun...