DOS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SSD diskin veri okuma yazma hızı neredeyse 8-10 kat normal HDD'ye göre hızlı olduğu için öncelikle Windows'un her zaman daha hızlı çalışcaktır açılma hızı kopyalama işlem süreleri vb bunlarda ciddi artış görüceksin. Sistemin yenide olsa eskide olsa fakat şöyle birşey var çok eski ram'i düşük işlemcisi düşük sistemlerde yine işlemci hızına ve ram hızına göre SSD'nin tam performansını alamadığın durumlar olabilir bunun için yine orta düzey diye kategorilendirdiğimiz en azından 2-3 gb ram ve core 2 quad bir işlemci bandında bir sistem olmalı daha eskileri zaten pek iş yapmaz hatta bu önerdiğim sistem bile win10'da pek sağlıklı olabileceğini sanmıyorum. Ve senin konuna gelirsek HDD yıllar geçtikse badsector ve eski performansını yitirdiğide olabilir kasanın genel temizliği fan temizlikleri macun tazeleme ve temiz format güncel driverdan sonrada Performans %90 lara çıkıyorsa o hdd'den hayır gelmez zaten daha değişmesi gerekir ayrıcada SSD alacaklara tavsiyem kesinlikle 120'lik almayın windows 10 güncellemelerle falan neredeyse 40-50GB bir sistem alanı kaplıyor bir kaç program oyun kurdum derken C alanı doluyor kesinlikle 240'dan düşük SSD almayın ekstra zahmet ve emek boşa gider kısa süre sonra upgrade yapmanız kaçınılmaz olucaktır.
Haklısınız hocam şimdi test yaptım okuma yazma hızı çok kötü seviyede değil diye düşünüyorum 240 SSD sipariş verdim windowsu ve kullanacağım programları büyük ölçüde ssd de kullanacağım. HDD yi takmakla takmamak arasında kaldım gerekte yok aslında ama yine bilemedim sistemi ve hdd performansını aşağıya bırakıyorum