xcyber adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Canim Diyarbakirim...
Qerin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dıyarbakırda calısıyorum suan gelin bir cayımızı için bir misafirimiz olun
Teşekkür ederim içmiş kadar oldum, sağolun hocam.

constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kusura bakmayın ama ben hiç tasvip etmiyorum böyle şeyleri. Özellikle doğu da bu kadar çok virüslü hasta varken bu kadar çok yeri gezmek çok riskli. Hem hanımınız hem çocuğunuz hem kendiniz hem de toplum için ciddi risk. Lütfen çok elzem olmadığı müddetçe evden ayrılmayın.
Haklısınız fakat zaten bu topluluğun içerisinde yaşıyorum video içeriği ürtmek için hareket etmiştim, aramızda 95 km olan bir il ve sürekli gidip gelenler oluyor onuda geçecek olursak batman'daki vaka sayısı diyarbakıra göre daha yüksek.
Daha önce teşhis ve belirtilerden sonra 1 hafta gibi bir süreden sonra negatif sonucu aldık muhtemel bir bağışıklık durumu söz konusu o günden sonra başka bir rahatsızlık oluşmadı,
Aileden pek çok kişinin pozitif olması sonucu temaslarımız vardı 2-3 aydır şuan pozitif olanlarda negatife döndü ( 60 ve üstü yaşlarda mevcut )

Ek olarak pozitif olan ve düğüne gelip bunu belirtmeyen sorumsuz bir ailenin düğününe de katıldık 2 hafta geçti henüz ordanda belirti yok.

Güney doğu taraflarında günlük olarak minimum 300 vakka üzerinde tespit var fakat bir çoğu eve gönderiliyor kendi gözlemimi twitter ortanımındada paylaştım, test için gittiğimde önümde 95 kişi benden sonrada 150 kişi vardı akşam 9 saatlerinde dahi sırada bekleyen en az 100 kişi daha sayabilirdim, testler normal covid testi değil tomogrofi cihazı ile yapılıyordu burada,

Sıra bize geldiğinde tomogrofi cihazı arızalandı denildi 1 saat beklemeden sonra tekrar işleme başladılar bizden öncede tekrar 7-8 kişi aldılar test için, tartışma ortamından sonra bizi aldılar 30 dk sonrada doktorun ekranına rapor düştü negatif dedi,
Pozitif olanlar içinde sonuc alındığı gibi 1-2 ilaç yazıyorlar hap tarzında sonra evinize gidin diyorlar,
Sadece ailemden dedem ve ninem için ( 60 yaş üstü ) özel ambulans gelip evde tektikler yapıp gidiyorlardı onun dışında evine ziyaretle gelen doktor hemşire vs görmedim.

GÜNEY DOĞU TARAFLARI için, tedbirler yeterli değil ve bir vurdum duymazlık var normal günlük hayat yaşantısı dönüyor işsizlik sebebi ile, corona yı dinleyen yok diyebilirim.
Hastaneler yetersiz, keşke görebilseniz samimi söyliyorum sırf bu ziyaret için dahi yol ücretlerini karşılayabilirim merak edenler için.

Cezalar vb durumlar var fakat, isim vermeden a b c d partisi demeden bir çok partide grup toplantılarında maskesiz mesafesiz duruşlar görüşmeler onun dışında açılımlar kurdele kesmeler ve nicesinde kamera karşısında omuz omuze pozlar.
Sanki corona bizlere var size var ama onlara yok gibi,cezalar bizlere var onlara yok gibi.

Polisler konusundada ; Yol güzergahında arama noktalarında yan yana oturup pubg oynadıklarına yemin edebilirim ama ispatlayamam sosyal mesafe onlarada vardı değilmi.. ama cezayı sadece normal vatandaş yiyior sizcede bir haksızlık durumu yokmu ?

Özet ile, herkese yaz sıcağında bulaşsında bağışıklık olsun diye serbest bırakılmış gibi aksi halde kışın geçiren biri gripten bile giderken coronadan neler yaşar..

Burda bir çok kişinin duası bile değişti " İnşallah corona olmam değil, corona olacaksamda kışın değil yazın bu aylarda olsak daha iyi olur " demeye başladılar )