Guzmanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Belli bir yaşa gelmiş, mesleki eğitimim dışında ahlaki eğitimimi de belli bir seviyeye getirmiş, kendimi aydın bir insan olarak geliştirdiğimi düşünüyorum. Fakat dışarı çıkarken şunu değil de bunu giyeyim, şu saatte değil de bu saatte çıkayım, şurdan değil de burdan gideyim, şurda oturmayayım da burda oturayım diye plan yapıyorum. Ve bu kararlarıma benim yön vermemden ziyade olası bi taciz, laf atma, takip etme vs olayların yaşanma ihtimalinden dolayı. Çünkü dışarı çıktığımızda istisnasız bir insanla etkileşime geçmeden evimize huzurlu dönemiyoruz. Bu sadece bu tarz olaylara örnek değil. Haydi bisiklet süreyim diyorum, bisiklet yolunda birçok olay, haydi yürüyüş yapayım diyorum keza yine öyle, iş hayatı hak getire.. Yaşamak için dünyaya gelmiş iyi niyetli insanların hayatını bu kadar zorlaştıran ahlaksız insanlara yapabilecek tek şeyim onlardan elimden geldiği kadar uzak kalmaya çalışmak olacak sanırım..
Keşke toplumumuz bu kadar iğrenç ve ahlaksız bir seviyeye gelmemiş olsa da siz bunları konuşmak, düşünmek zorunda kalmasanız. Ben erkeğim söylediklerim tamamen erkek cinsi ve kendim için geçerli. Bu yazdığınız mesajdan sonra kadın olduğunuzu farkettim. Umarım bundan sonraki ilk günden itibaren bunları düşünmediğiniz, toplumumuz kadınları olarak düşünmediğiniz bir dünya ve toplum içinde yaşarsınız.