Aberat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tabiki de.... Ama şöyle düşünün ki, sitelerimizde özellikle başlık ve desc bölümlerini özenle seçip konuyu yayımlarız. Pinterestte pin paylaşırken de aynını yapmamız gelişim açısından oldukça büyük bi öneme sahip. Her index alan içeriğimiz uçuşa geçecek diye bir kaide yok tabi ki de. Aranma hacmi yüksek içerikleri kovalamamız gerekiyor. Hiç dikkat ettiniz mi ? Hair style gibi home decoration gibi women's fashion gibi panolarda çok hızlı gösterim alsak da genelde bu kategorilerde çok da hit alamıyoruz. Sebebi ise genelde görsellerin sadece bakgeç olmalarıdır. Bazıları buna çözüm olarak başlıklara rakamlar yazılması gibi fikirler öne sürselerde ben bu panolara çalışmanın çok da geri dönüş sağlayacağını düşünmüyorum. Yeni fikirler kovalamak lazım. İnsanların ilgisini çekebilecek şeyler. Ve resme bakmakla amacına ulaşılamayan içerikler keşfetmek lazım. Örneğin Paten veya Kıyma makinesi, Belki komik gelecek size ama insanların çok fazla yoğunlaşmadığı ama gündelik hayatlarında çokça kullandıkları şeyleri keşfedin. Resmi olmayan verilere göre Diy (Kendin Yap) kelimesi günlük 150 milyon kez pinterestte aratılıyor. Düşünün ki bu kategorilerde ne kadar çok yarış ve rekabet olur. Bu kategoriye çalışırsanız devlerle çarpışmak zorundasınız. Eğer reklam bütçeniz yoksa bu alanda çok da başarılı olamazsınız, sonra dönüp pinterest artık hit göndermiyor diye yakınırsınız. Aslında pinterest sitelere hit gönderme noktasında piyasadaki sosyal medya kanallarındaki en önemli silahtır. Özellikle sizinde belirttiğiniz gibi içeriğe aç panolar bulmak dışında bi çalışma yürütmemek lazım. Yoksa sonucunda mücadelesini kaybetmiş kişilere dönüşürüz. Pinterest bitti demek yerine, dediğim pariyotlarda bi çalışma yürütürsek bence başarıya ulaşırız. Mümkünse gruplara üye olun. mesela şöyle bir gruba üye olursanız attığınız her içerik bomba gibi dönüşü olabilir. Örnek bi grup linki paylaşayım siz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. https://www.pinterest.com/domestical...an-do-pinners/ Profiliniz için oldukça fazla takipçi çekmeye yarayabilir. Bunlar hepsi nacizane fikirlerimdir. Sizlerle paylaşmak istedim.

Çalışmanızı Önermediğim Kategoriler: HairStyles - Home Decor - DIY - Women's Fashion - Skin Care - Diet - RECİPES - Cars - Design - Animals

Örneğin: Balıkçılık - Lens - Diş Sağlığı gibi alternatif çalışma alanları üretebilirsiniz. Büyük kitlelerin özelliklede spamcıların akın etmediği alanlara.
elinize sağlık, keyifle okudum teşekkürler.