Bu devirde o laflar pek işlemiyor doğrusu hocam. Ya bir işte en iyisi olmak için çalışırsınız yada yerli yerli diye gezersiniz. Bmw,mercedes gibi kendini kanıtlamış projeler varken neden yerli sevdasına düşeyim ? Adam bmw yi alman halkı için yapmıyor ki tüm dünya binsin diye yapıyor. Coco-Cola beni amerikalılar tükensin diye değil tüm dünya beni tanısın bilsin diye reklamlara haddi hesabı olmayan paralar harcıyor. Yada Apple alıp kasma donma olmadan tüm işlerimi kaliteli bir şekilde yapmak varken neden yerli kullanayım. Bu aletleri üreten insanlar dünya bunu kullansın diye üretiyor. Bizde bir gün yerli yerli yerli kafasından çıkıp tüm dünya kullansın diye ürün üretirsek o zaman bende yerli diye değil iyi ürün ürettiğimiz için kullanırım kendi ürünlerimizi
İnsanların uzaya yolculuk yapıp geldiği devirde büyük balık, küçük su, göl,çöl kalmadığını düşünüyorum. Sistemi neresinden yakalayıp çalışmaya ama global ölçekte çalışmaya başlarsak o zaman olur.
Bkz. Sekçuk Bayraktar: İha,Siha'larda 15-20 yıllık eğitimin üstüne ülkeye neler kazandırdı, bu proje sonuna kadar kullanılır. Ama yerli olduğu için değil alanında çok iyi olduğu için.
Çok uzun yazmışsınız hocam okuyamadım. Okumam gerekendaha önemli kaynaklar var. Alanımda iyi olmak adına. İyi çalışmalar.