cola yapıp sırf milli diye bana 2,5 litre kolayı coca cola gibi 8 liraya satacaksan almam kardeşim.
elbette yerli vatandaşım kazansın isterim. fakat sırf yerli diye de kalitesiz bir mala yüksek bedel ödemek istemem. ben akşama kadar at gibi çalışıp yorulacam sonra kazandığım parayı sırf yerli ürün diye gidip yüksek bedelle o ürüne yatıracam. yok kardeşim böyle bir dünya.
fatih marka kalem yerli maldır. kırtasiyede 1,5 liraya satılır. johan faber ve faber castel marka kalemler dünya markasıdır. Bu kalemlerde 1,75 liradır. Kimse kusura bakmasın yerli diye gidip 1,5 liramı fatih markaya vermem. hani 1 liraya satar derim ki bu yerli ve kalitelidir alırım. ama dünya markası ile aynı fiyata satılırsa kusura bakmasın akşama kadar ter döküp para kazanıyorsam kazandığım parayla en iyi marka ürün kullanmayı hak ediyorum. sırf yerli benim adamım kazansın diye gidip paramı oraya vermem.
zaten siyaseti de bu mantıkla yaptığımız için kaybediyoruz. forumda siyaset konuşmak yasak biliyorum fakat demek istediğim şu sırf bizden, benden, tanıdığım diye birisine gidip oy vermişliğim yoktur. adamın iyi olmadığını biliyorum sırf benden bizden diye oy verirsem onun yaptığı her kötü işe ortak olmuş olurum.
Her zaman haktan yana olmuşumdur. Öyle de olmak gerekir diye düşünüyorum.