Hocam cesaretinizi ve tedbirsizliğinizi kutlamak lazım. Yunanistan, İtalya, Fransa vs... bir sürü ülkede havuzda plajda sizin kadınlar plajında davrandığınız gibi rahat davranamadım eşyaları bırakıp denize havura giremedim))) Eşyaların başında birini bırakmadan halk plajında denize girilir mi? Maalesef memleketinizin gerçeklerini bilip buna göre hareket etmeniz gerekiyor. Her önüne gelenin giremediği beach cluba a gitmiyorsanız eşyalarınızı arkada bırakıp kafanıza göre vakit geçiremezsiniz denizde. Güvenlik beklemek hakkınız ama maalesef bir de gerçekler var ve buna uygun davranmak gerekiyor.

Polisin haksız olduğunu düşünebilirsiniz. Ama polisleri de anlıyorum. Adamlar hırsızları yakalayıp savcılığa veriyorlar, tutuksuz yargılanıyor çoğu, basit hırsızlığı cezası 1-3 yıl çoğu hükmün açıklamasının geri bırakılmasına takılıyor. Ceza alanlar da aldıkları cezanın %60 ını yatıp çıkıyorlar. Polis adamı yakalayıp savcılığa veriyor ertesi gün plajda yeniden yakalıyor. Polis bıkmıştır artık. İnsanlar kendileri mallarına sahip çıkmazken, adalet sistemi de hırsızları salıp dururken polis niye büyük efor sarfetsin. Düşünsene her gün sokakları temizleyen bir çöpçüsün, ve insanlar kasten yerlere çöp atıyorlar ve ceza almıyorlar. Her yeri çiçek gibi yapmaya uğraşır mısın? Bu ülkede 15 ayrı hırsızlıktan ceza almış ve hala dışarıda olan insanlar var.

Çok geçmiş olsun. Bazı tecrübelerin bedeli pahalı oluyor. Bu kadar çok Suriye'linin, göçmenin olduğu bir ülkede hırsızlığı polis ile durdurmak imkansız. Şenzlong kiralayan müesseselerin özel güvenlik bulundurması gerekiyor. Ama o bile çözüm olmaz, plajlara giriş kısıtlanamıyor, yürüyeni, gezeni engelleyemiyorlar. Ancak özel bir beach cluba giderseniz, başkalarının eşyalarına tenezzül etmeyecek ekonomik düzeydeki insanlar ile denize girerseniz böyle rahat edebilirsiniz ki o zaman da zevk veya heyecan için hırsızlık yapanlara rastlayabiliyorsunuz.

Ben plaj yerine tekne turlarına gidiyorum. Teknede hırsızlık yapmak zor. Malı alanın kaçabilme ya da kimseye görünmeden bir şey imkanı yapması çok zor oluyor.