Selamlar r10 ailesi,
Ekim gibi ehliyete yazılacağım. Tüm süreç baştan sona ne kadar sürüyor bilmiyorum.. direksiyon sınavı karlı havaya denk gelirse araba kayma olayı veya buna benzer hava koşulları sebebi ile oluşacak şeylerden dolayı sınavda ekstra hak tanınıyor mu veya nasıl işliyor yazın mi sinava giriliyor hava düzelince. Şimdi iç Anadolu'da yaşıyorum sert karasal hâkim kışları iyi karlı geçiyor. Direksiyon sınavı da karlı havaya gelirse korkuyorum . 2 şey daha isteyeceğim
Kışın fiyatlar düşer mi?
Sınav için taktiklerinizi bekliyorum
Teşekkürler yardımcı olan herkese 😀
Önce sürücü kursuna kayıt olup parayı veriyorsunuz
sonra eğitime sizi çağırıyorlar haftada 4 gündü bende ( günde 1kere sürüş yapıyorsunuz çok kalabalık bir sürücü kursunda isen haftada 2-3 güne düşebilir ama kursu arayıp ben araba kullanmayı tam öğrenmedim dediginizde tekrar sürme hakkı veriliyor )
önce yazılı sınav oluyor. Online şekilde oluyor ama sizi merkeze çağırıp ordan bilgisayar üzerinden sinava giriyorsunuz. Sinav sonucunu odadan çıktığınızda odanın önündeki atm ye tc kimlik nonuzu yazarak öğrenebilirsiniz ( ben hiç çalışmadan 70 aldım çok basit sorular )
sonra ana sınav geliyor arabaya sen dahil 4 kişi biniyor arkada seni eğiten hoca, önde mulakat hocası arkasında onun asistani diyebiliriz.
Araci 2 kere stop ettirme hakkın var fakat bu bazı durumlarda geçerli mesela lambalarda stop ettirebilirsin zaten ana sınavdan önce kuralları internetten öğrenebilirsni yeşil,sari,kırmızı ( yeşildi sanırım) hatalar mevcut yeşilleri yapman sorun degil sarılarda ise 2 hakkın var kırmızı direk kaldırır seni.
Ben hiç arabayı kullanmayı bilmiyorken ana sınavda L park yaparken stop ettirdim arkamdaki asistan hoca sürekli başımı ağırttı ama 1 kelime bile etmedim en son ana park yapılıyor L park gibi. O parkı düzgün yaptım sonra bitti sınav 1 hafta sonra geçmişim onu öğrendim. Arkamdaki asistan hocası ile tartışsaydım ( sürekli bana fitesi öğrenmen lazım bence seni 1 ay sonra tekrar alalım diyordu ) tek kelime etseydim kalırdım büyük ihtimal adamı hiç piplemedim
Hatay da sinav şekli böyledir, diğer illerdede aynıdır Sınavı yazılı ya da pc den yapabilirsiniz (sınav merkezindeki pc ile tabiki) size tavsiyem pc ile yapın daha rahat ve daha iyi.