Harç ödemesi düşmez, aksine her dönemde artabilir. Sadece kurs ücreti düşebilir, öğrenci sayısı az ise, öğrenci toplamak için.
İlk başta E-Sınav (Yazılı) giriyorsunuz, başarılı olursanız akabinde 2 hafta içerisinde direksiyon eğitimleri başlıyor. (3 haftada olabilir bulunduğun ile göre değişir) Ardından direksiyon sınavına giriyorsun. Direksiyon sınavında rampada kalkışta 2 kez hak tanıyorlar. Onun haricinde yapılan bir hatanın normalde geri dönüşü olmaz.(Milli eğitimden gelen sınav hocası insiyatifini kullanırsa, tabi onuda gözlemleyen birisi yoksa) diğer hatalarına da göz yumulabilir. En çok dikkat etmen gereken kurallardan biri de, hem park ederken hem yola çıkarken sinyaller. Sinyalin telafisi yok. Diğer türlü arabayı devirsiz veya fazla devirli kullanman sorun değil.
Harç ödemesini şuanda bilmiyorum ben yıllar önce almıştım fakat sürücü kursu sahibi arkadaşım var ehliyet fiyatları yani sadece kurs 700+ şeklinde. Sınav ücretleri ve harç ücreti hariç. Toplam da tahminime göre 2 bin lira civarına gelecektir. Hava koşulları sınavınızı etkilemez yani çok güneş veya çok yağmur ne olursa olsun o sınav yapılır. 3 hakkınız var, tabi her sınava girişte yine sınav giriş ücretini ödüyorsunuz. 3 kez de kalırsanız bida dosyanız yanar yeni dosya yani sürücü kursuna yeni kayıt olmanız gerekir.