Merhaba 5 gündür pin giriyorum. 100 Pini geçtim. 93 takipçim var. Fakat tek bir hit bile gelmedi.
Hocam genel mantığı söyliyeyim sana. Bir çoğumuz bunu biliriz. Ama %90 ımız bunu bilmez. Ama hitlerin çok büyük bir kısmı googleden gelir bize. İçeriklerin indexlenmemiş ise googlede hit gelsede çok çok az olur. Ortalama 1 ay gibi sürelerde indexleniyor içerikleriniz googlede. Bu sebepten dolayı herkes aynı şeyi söylüyor. Yani 1 ay denmesindeki kasıt (Bunu belirtenlerde pek bilmez) googlede index alınma süresidir. Bazen repinlere bağlı olarak bu süre kısalabilir. Şöyle ki. Biri pininizi repinlemiştir. Ve kendi hesabına ciddi çalışmalar yapmıştır google de index alması için. Onun panosuna geçen pininiz bu sebepten googlede hızlı index almış olabiliyor. Ve hit akmaya başlıyor. Çünkü siteniz normalde googlede index alsa bile arka sayfalarda olur bundan dolayı direk sitenize googleden hit gelmez. Ama o aynı içerik pinterestte olunca ilk sıralarda çıkar. Ve kişi googledeki aramasından pintereste ordanda sitenize gelir. Sistem böyle işliyor Hocam. Özgün yapmanız aslında çokda bişey fark etmiyor. Özgün yapmanız sadece katkı olarak pinterestin kendi kullanıcılarının ilgisini çekerse hit alırsınız. Onun dışında pek de hit gelmez. Ama google görsellerde eğer resminiz özgünse ve daha önce googlede yer almıyorsa katkısı çok olur. Özetle bu şekilde üstadım.