digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok kısıtlı ekonomi bilgin ile çok büyük yorum yapmışsın.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak büyük problem.
Ekonomi hakkında yarım yamalak bilgi ile ön görüde bulunmaya çalışıyorsun ve komik oluyor.
Dolar yükselirse senin malın ucuzlayacağı için daha çok mal satarım diyorsun ya.
Öncelikle bizim sanayimiz ithal ara malına bağımlı, ithalat yapmadan ihracat yapamayan bir sanayimiz var.
Sen kafayı iş gücüne takmışsın, sanayi için tek gerekli olan işgücü mü?
Dolar arttıkça sanayinin enerji maliyetleri yükselir. bizim sanayimiz ithal ara malına bağımlı, ithal ettiğimiz malların fiyatları artar.
Kendini Çin ile bir mi tutuyorsun sen? Car fazla veren, aramallarını da kendi üreten bir ekonomi ile bizi kıyaslarsan komik olur.

Dolar yükselirse senin borsan da ucuzlar, şirketlerin de ucuzlar gayrimenkullerin de ucuzlar.
1 milyon dolara senin 1 şirketini alabilen adam, senin 2 şirketini alır.
Senin şirketlerini, hisselerini, bankalarını yabancılar ucuz ucuz alırlar.
Sonra o yabancılar senin ülkende senin şirketlerinden sana mal satıp kazandıkları parayı alıp götürürler.
Senin devletin dolarla borçlanıyor türk lirası ile vergi topluyor.
Dolar yükseldikçe senin devletin borcunu ödeyemez olur, sana bana daha çok vergi koyup seni beni fakirleştirir.
Dolar yükseldikçe ülke ekonomik bir sömürge haline gelir.
Doları 6,85'te tutabilmek için 40 milyar dolar rezerv sattılar.
Bence senin fikir beyan etmeden önce kendini daha çok kontrol etmen lazım.

İnsanları linç etmeyin doğrusunu söyleyin diyenler çıkıyor.
Ama hiç ekonomi ile ilgili makaleleri siteleri takip etmeyen bir insanın ekonomi ile ilgili BENCE diye başlayan fikirlerinin olmasına tepki gösterilmemeli de ne yapılmalı?
Tamamda güzel insan.. çin bir anda hokuz pokus diyerek mi bu ara malları üretmeye başladı? hayır.. zamanla... Türkiyeye kimse sihilir deynek deydirmeyecek.. zamanla gelişeceğiz... Ben bu yönde düşünmekteyim.
dolar satmakla TL değer kazanmak bunu aklı başında olan her insan bilir.. bende bilincindeyim. Üretime geçmemiş gerektiğini söylüyorum.. yoksa afrika yolunda ilerleriz.
Enerji demişsin. Evet enerji olarak doğu akdenizden bir şeyler çıkartırsak.. ve Türkiye içerisinde enerji ihtiyacını karşılayacak seviyede ise 2-4 yıl sürmez dış borcu kapatmak.. yıllık 50 milyar dolar seviyelerinde malum..
Şu nükler santralin gidişatı ne? bilmiyorum.. umarım kazasız belasız açarız da..bir nebze olsun kendi elektriğimizin bir kısmını karşılarız oradan.. devamı da gelir bir şekilde.

Aramal üretmek için bir yerden başlamamız gerekmekte.. çin söyle çin böyle.. Ona bakarsan Güney kore teknolojide bir atıldı uçtu gibii.. Teknoloji lideri konumunda..
Tamam biz ne bir çiniz nebir g.koreyiz..
Belki düşüncelerimde yanılıyorumdur hiç bir yere dayatmadım bu olayı kendi fikirlerimi açıkladım sadece. Eleştirici ve geri dönüşünüz için ayrıca teşekkür ederim en azından bazıları gibi okumadan yazmak yerine.. Siz okuyarak cevap vermişsiniz.