Öncelikle merhaba, sunucu mu hosting mi ; kesinlikle sunucu alt yapı olarak xenforo tavsiye ederim, sunucuda yükleme limiti gibi bir çok özelliği ayarlayabilirsiniz ama hostingde bunu yapamazsınız ve üyeler bu tür konulara çok takıyor olacak bazı arkadaşlar şu kadar hit mi alıyorsunda sunucu alacaksın demiş o işler öyle olmuyor uzun zamandır forum sitesi yönetiyorum, özelliklede türk bir firmadan aldığın hostingde hit gelsin ya da gelmesi yanıt süresi ağır oluyor adam konu açacak sürekli güvenliğe takılacak ve yanıt süresini beklemek zorunda kalacak bu da forumu öldürür ben niye konu açmak için sürekli sorun yaşayayım ? + daha sonrasında pişman olma cebin yanmasın diye söylüyorum kesinlikle işi bilen biriyle başla grup en önemli şey tek başına emin ol hiç birşey olmuyor benim bu konuda tecrübem olmasına rağmen ekibim ile başladım aksi durumda hayal kırıklığı ve cebe yansıyan durum oluyor açıkçası hostinge aylık verirsin 100 tl bizde alman firmadan kiraladığımız makine var 580 tl gibi bir rakamı var aylık fiyat hostinge aylık 100 tl vermektense sunucuya vermek mantıklı ha bizim + durumumuz bizim sponsorumuz var atıyorum 580 veremeyebilirsin bizde veremedik onun yerine daha alt limitli bir sunucu alırsın kafan rahat olur iyi düşün taşın uzun zamandır bir çok bilindik forumda yöneticilik yaptım ve kendi forum sitemi de kurdum aynı zamanda hosting pişmanlıktır, wordpress ile açmayı hiç bahsetmiyorum bile