ServetReal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar sevdiğim bir işi yapıyorum ama az kazanıyorum yapabileceğim ve daha fazla para kazanabileceğim işlerim var

Arada kendimi salak gibi hissediyorum her iki işi bir arada götürmeye çalışıyorum ama olmuyor sizce sevdiğim işi mi yapmalıyım yoksa daha fazla kazançlı olan bir işi mi?
Hayatta aslolan mutluluktur.
Ama anlık mutluluk değil sürdürülebilir mutluluk önemlidir.
Eğer sevdiğin işi yaparken kazandığın para senin kimseye muhtac olmadan yaşamanı ve biraz da birikim yapmanı sağlıyorsa kesinlikle sevdiğin işi yapmalısın. Daha fazla para kazanmak seni mutlu etmeyecek.
Ama eğer sevdiğin işi yaparken kazandığın para geçinmene ve biraz da birikim yapmana yetmiyorsa o zaman bu sürdürülebilir bir mutluluk değildir. Bir gün yaşlandığında ya da ülkede dünyada sorunlar oluştuğunda senin yaşamını ve mutluluğunu garanti altına alacak bir birikim yapamıyorsun demektir ve bu risklidir.

Bunu uyuşturucu madde gidi düşünebilirsin.
Uyuşturucu insanı mutlu eder, ama bu anlık bir mutluluktur, uzun vadede zarar verir acı çektirir.
Sevdiğin iş de seni mutlu eder, ama eğer borçlanmadan yaşayacağın ve üzerine para biriktirebileceğin bir kazancın yoksa bu mutluluk sürdürülebilir olmaz bi rgün maddi sıkıntılar yüzünden mutsuz olursun.