Birkaç ay sonra kapanır ve İMEİ kaydı yaptırmak zorunludur. Kayıt ücreti 1500 TL civarı ve kayıt için son 90 gün içerisinde yurtdışında bulunan bir pasaport gerekiyor. E-devlet üzerinden sorgulama ve kayıt işlemi yapılmaktadır. Ben iki sene önce 175 TL den kayıt ettirmiştim.
kapanıyor diye biliyorum tam emin değilim ama bilgili birine sorsan daha mantıklı
Öncelikle iphonelarda yasa dışı kayıt diye bir şey yok. İmei atma falan yok, onu aklınızdan çıkarın.
Gevey ile konunun alakası yok, geveyin esprisi sim kilidi kaldırmasıdır. Amerikada vodafone üzerine taahütlü alındıysa vodafone simlere kilitli oluyor telefon, turkcell taktın okumuyor, gevey bu kilidi kaldırıyor istediğin simde kullanabiliyorsun.
Kayıtsız iphone'u ancak tablet olarak kullanırsın, eski bir telefonun varsa ondan internet paylaşımı yapıp dışarda da internet için kullanabilirsin ama haliyle çok pratik değil, hem şarj, hem iki telefon taşı vs vs.
Gevey ile kullanırsak normal pasaport kaydı yaptırılmış gibi oluyor demi eksik bir özellik yok