Hocam planlamana bağlı. Mesela diyelimki sen hemşiresin ona göre planlama yapılır. Diyelimki elektrik tesisatçısısın ona göre ayrı plan yapılır.

Çünkü mesela Amerika seni naparsan yap çalışmana izin vermiyecek. Akredite bir program istiyor bildiğim kadarıyla sınava girmek için. Yani ya Kanada mezunu ya ABD üniversitesi mezunu olacaksın. O zaman sen planlamayı buna göre yapacaksın.

Kanada Akredite üniversite şartı koymuyor. Buraya gel 2500 dolara sınava gir geçersen onaylı hemşire olur çalışabilirsin diyor. Yani şunu anlatmaya çalışıyorum senin mesleğine göre ülke değişir. Ha yüksek miktarda paran olsaydı İngiltere derdim. Kanadaya gidip sınava girmek için birsürü masraf yaparsın.(5k dolar) sonra adamlar o sınavdan seni bırakır. Kalırsın öyle.

Ama elektrik tesisatçısı olsan kimsenin senden akredite bir program ya da diploma isteği yok bildiğim kadarıyla. Vize işlemlerini başarabildiğin ülkeye gidersin, şirketini kurarsın. Yavaş yavaş iş almaya başlar çevrenin geliştirir işini yaparsın. Boyacı da olsan aynı şey. Mesela bunun için en uygunu İngiltere with Ankara Anlaşması.
Ama Amerika ya greencard olmadan çok zor. O da şans işi. Yani daha fazla detay vermeden net bişey söylenemez bence. Hangi ülke güzel diye sorarsan ben İngiltere derim araştırmalarım sonucu. Sadece paraya bakmayın, suç oranlarına bakın,evsiz sayısına bakın, piyasa hırçınlığına bakın birsürü kıstas var.

Ben kopuk biriyim diyen Amerika ya gidebilir. Ben çok modernim kaldıramam saygısızlık ırkçılık vs diyen İngiltere orada gidebilir